Connect with us
Publicitate

Util

Risc crescut de avalanșă în Munţii Bucegi. Stratul de zăpadă depăşeşte trei metri la Vârful Omu

Publicat

pe

Salvamont Prahova trage un semnal de alarmă și anunță că în aceste zile, la altitudini de peste 1800 de metri este risc însemnat de avalanșă.

Vântul puternic din ultimele zile a adus cantități mari de zăpadă, astfel că, stratul de zăpadă acumulat depășește în unele zone și 3 metri.

Cantități importante s-au depus pe văi, iar pe pantele nordice s-au creat plăci care se pot desprinde, scrie digi24.ro.

În acest moment, stratul de zăpadă măsoară un metru la Vârful Omu, iar acumulările cauzate de vânt ajung şi la 3-4 m, potrivit datelor publicate pe pagina de Facebook a Salvamont Prahova.

Publicitate

În perioada următoare, se anunţă depunerea unui nou strat de zăpadă la peste 1.800 m, ceea ce va creşte riscul producerii unor avalanşe, arată sursa citată.

„Menţionăm că toate traseele turistice de abrupt nu sunt practicabile în sezonul de iarnă. Lista traseelor montane din judeţul Prahova, declarate închise în sezonul de iarnă, o puteţi consulta pe www.salvamontprahova.ro. Sfătuim turiştii să nu se aventureze în zona montană înaltă şi să parcurgă doar traseele turistice aflate la baza muntelui„, se precizează în postara Salvamont Prahova.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes