Connect with us
Publicitate

Administrație

Ridicarea gunoiului din Brașov va fi mai scumpă. Firmele de salubritate din oraș au aprobat majorarea tarifelor

Publicat

pe

Publicitate

Brașovenii care au încheiate contracte cu cele două companii de salubritate din oraș vor plăti mai mult pentru ridicarea deșeurilor de la ghenele de gunoi. Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ISO Mediu a aprobat majorarea tarifelor, iar acestea urmează să intre în vigoare.

În funcție de operatorul de salubritate, persoanele fizice vor plăti pentru colectarea, transportul și depozitarea deșeurilor menajere cel mult 16,78 lei/persoană/lună, de la tariful de 12,5 lei.

În cazul persoanelor juridice și a instituțiilor publice, tariful va crește de la 122,69 lei/mc, fără TVA la 141,92 lei/mc, fără TVA.

La începutul lunii martie, reprezentanții ADI ISO Mediu au aprobat tariful de eliminare a deșeurilor prin depozitare al operatorului Fin-Eco la suma de 140,97 lei/tonă, dar și o contribuție pentru economia circulară de 80 lei/tonă. Noul cost este cu 35% mai mare față de 2021, iar reprezentanții ISO Mediu spun că aceste majorări erau necesare pentru că în ultimele luni au crescut prețurile combustibilului, a energiei, a materialelor, dar a fost majorat și salariul minim.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes