Connect with us
Publicitate

Administrație

RIAL, compania Primăriei Brașov, va fi salvată cu 9,5 mil. de lei din bugetul local prin rectificare

Publicat

pe

9,5 milioane de lei va primi, de la bugetul local, RIAL-ul, societate care administrează patrimoniul imobil al Primăriei Brașov (circa 1092 imobile) aflată în subordinea Consiliului Local, a cărei situație au prezentat-o, săptămâna trecută, noul director, Sorin Jula, și primarul municipiului Brașov, Allen Coliban.

Alocarea va fi dezbătută în şedinţa de plen din 17 iunie și e menită să acopere datoriile înregistrate de societate și să dea un capital de lucru pentru continuarea activității, anunță Radio România Brașov FM.

Reamintim că directorul Sorin Jula preciza, recent, că pierderile societății depășesc 7,5 milioane lei, iar necesarul de investiții și capital s-ar ridica la peste 2,5 milioane lei. Acum, potrivit proiectului de hotărâre, pierderile sunt de aproximativ 5 milioane lei. Din cauza acestora, salariații au primit salariile fără anumite beneficii, iar cheltuielile au fost reduse și pe partea de contracte de muncă.

Practic, doar aproximativ o treime dintre mucitori ar urma să aibă contract pe 8 ore, iar restul, inclusive de la administrative, pe 4 ore.

Publicitate

VIDEO / RIAL, compania Primăriei Braşov, are pierderi de 7,52 milioane de lei. Închiriază locuinţe cu 2,31 lei/mp, de 10-20 de ori mai ieftin decât nivelul pieţei. Angajaţii sunt trecuţi la „part time”

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes