Connect with us
Publicitate

Eveniment

Rezultatele exploziilor petardelor de Revelion. Şapte braşoveni operaţi la mâini. Unul va rămâne fără mâna dreaptă

Publicat

pe

Şapte persoane au fost internate, la Chirurgie Plastică, după ce au suferit leziuni grave, din cauza petardelor de Revelion. Anunțul a fost făcut pe Facebook de șeful secției de Chirurgie Plastică și Reparatorie, din Spitalul Județean, doctorul Dan Grigorescu. Medicul a postat și fotografii pe pagina de socializare și a spus că unul din cei şăpte pacienţi va rămâne sigur fără mâna dreaptă, iar un alt pacient nu își va mai putea folosi mâna. Mai mult medicul spune ca în doar două zile a stat nu mai puţin de 10 ore sala de operaţii, iar la postare a ataşat şi pozele celor pe care i-a salvat.

Publicitate

„7 internați numai la chirurgie plastică (fără a-i mai socoti pe cei de la Oftalmologie sau pe cei care au refuzat internarea).

7 destine deviate definitiv de la traiectoria normală.

7 x minim două operații în primă instanță (fără a le mai socoti pe cele de corecție sau optimizare a funcției mâinii).

Publicitate

7 mâini drepte ale unor dreptaci, dintre care una va fi sigur de amputată, alta de menținut cu chiu și vai ca element anatomic de inventar, iar restul doar de reparat la nivel funcțional mediu sau mediocru în condițiile lipsei „pieselor de schimb”.

Acesta este (doar la Brașov!) bilanțul „marii bubuieli” de Anul Nou 2020/2021.

Privindu-l de aproape, mă doboară nu atât oboseala celor peste 10 ore petrecute ieri și azi în sălile de operații, cât mai ales sentimentul inutilității semnalelor de alarmă pe care le-am tras și anul acesta cu toată greutatea credibilității mele profesionale.

Așa nu se mai poate!

Trebuie început altcumva pentru a-i putea păzi pe cei vulnerabili (ca să nu le zic altfel!) de astfel de nenorociri…

Publicitate

O fac chiar eu, acum și aici!

Priviți mai jos și îngroziți-vă de rezultatul exploziei de petardă. Și distribuiti, că poate doar așa se va găsi cineva să înăsprească TOATĂ legislația privitoare la acest subiect, inclusiv a celei privind responsabilitatea costului îngrijirilor medicale acordate în aceste situații!„, a scris Dan Grigorescu pe pagina de Facebook.

Cum arată mâinile celor cărorea le-au explodat petardele în mâini puteţi vedea AICI. (Atenție! Conține imagini grafice)

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes