Connect with us
Publicitate

Eveniment

Rezervația Libearty din Zărnești a mai pierdut un suflet. Ursoaica Tanya a murit

Publicat

pe

Publicitate

Este o zi neagră pentru îngrijitorii sanctuarului Liberty din Zărnești. Ursoaica Tanya s-a stins din viață, după ce timp de doi ani s-a bucurat de liniște, în mijlocul naturii. Anunțul legat de moartea ursoaicei în vârstă de 36 de ani a fost făcut pe pagina de Facebook a Asociației Milioane de Prieteni.

Iată mesajul posat pe site-ul de socializare:

„Astăzi este o nouă zi neagră în pădurea ursuleților. Frumoasa Tanya, ursul care vreme de 34 de ani nu a știut că oamenii pot fi buni și că betonul și gratiile sunt doar o închisoare nemeritată, a plecat în Ursa Mare.

Când am cunoscut-o, în iunie 2020, ne privea speriată și, deși abia putea să pășească din cauza artritei severe, a venit către noi ca și cum simțea că suntem acolo să o ajutăm. S-a uitat adânc în ochii noștri și a știut că noi suntem acolo să-i facem bine. Cataracta a împiedicat-o să ne vadă clar, era grav bolnavă, firavă, iar anii grei de captivitate, prea mulți la număr, au lăsat brazde adânci în sufletul ei.

Publicitate

Câteva ore mai târziu, Tanya făcea cunoștință cu pădurea sanctuarului și cu o viață nouă, interzisă pentru ea până atunci. În AMP Libearty a învățat că somnul pe iarbă e mai odihnitor decât cel pe beton, dar mai ales a învățat să fie urs, nu paiață. Aici nimeni nu a mai râs de ea că merge greu. Aici doar a fost iubită. Drum lin, Tanya. Ești liberă acum, așa cum nu ai fost niciodată!

Asociația Milioane de Prieteni împlinește în acest an 25 de ani de activitate. Viața fiecărui animal salvat este un cadou pentru această aniversare specială”.

Tanya era doar un pui când a fost aruncată într-o cușcă din incinta unei ferme de procesare a cărnii din Covasna. A fost mutată apoi într-un țarc mic, betonat, cu zăbrele groase de fier din incinta Grădinii Zoologice din Galați, acolo unde a trăit timp de aproape 34 de ani. Când a fost salvată de voluntarii Asociației Milioane de Prieteni, ursoaica avea probleme grave de sănătate. Suferea de cataractă, dar și de artrită cronică. A apucat să se bucure de viață numai doi ani, într-un țarc mare, cu copaci, piscine și liniște.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes