Connect with us
Publicitate

Eveniment

Revoltă pe aeroportul din Brașov! 180 de pasageri au rămas blocați în terminal după ce cursa spre Bruxelles a fost amânată. Avionul care urma să decoleze a făcut pană

Publicat

pe

Un nou incident grav a avut loc, astăzi, la Aeroportul Braşov. 180 de pasageri au fost afectați de întârzierea semnificativă a cursei operată de compania Dan Air, pe ruta Brașov – München – Bruxelles.

Publicitate

Călătorii care se pregăteau să decoleze la ora 8:20 dimineața au fost întâmpinați cu vestea că aeronava a aterizat cu o întârziere de o oră. Cu toate acestea, lucrurile au luat o întorsătură neașteptată după ce pasagerii au efectuat check-in-ul.

Potrivit unor informații, s-a descoperit o problemă la trenul de aterizare al aeronavei, mai precis o pană la una dintre roţi. Compania Dan Air a confirmat că nu deține roata de rezervă necesară la Braşov, iar o astfel de componentă trebuie adusă de la București.

Inițial pasagerii au fost reținuți în zona de îmbarcare, dar ulterior li s-a permis să părăsească terminalul, dar asta doar după ce şi-au manifestat nemulţumirea faţă de acest aspect şi au făcut scandal.

Publicitate

O altă sursă de nemulțumire pentru pasageri a fost reprezentată de lipsa asistenței oferite de compania aeriană. În ciuda obligației de a furniza hrană și apă călătorilor, Dan Air nu a reușit să îndeplinească aceste standarde. Astfel, mulți pasageri au fost nevoiți să își procure singuri mâncare, comandând pizza și sandwich-uri pe care le-au consumat în aeroport. Asta pentru că nici până la această dată în Aeroportul Braşov nu există magazine sau restaurante de unde se poate cumpăra mâncare. Singurele opţiuni au fost câteva tonomate de unde se pot cumpăra sandwich-uri şi apă.

Deși au fost informați că noul orar de plecare estimat este ora 16:00, pasagerii rămân sceptici în privința acestui termen. În contextul întârzierilor prelungite și al incertitudinii legate de rezolvarea problemei tehnice, unii dintre călători se tem că zborul nu va decola până la închiderea aeroportului la ora 19:00.

Dacă v-ați aflat într-o situație similară sau zborul v-a fost anulat, trebuie să știți că puteți primi despăgubiri de la compania aeriană, cuprinse între 250 de euro și 600 de euro, în funcție de distanța zborului și, în unele cazuri, de durata întârzierii (pentru zborurile în afara UE).

Pe de altă parte, compania aeriană este obligată ca, pe durata așteptării în aeroport, să vă asigure hrană și băuturi răcoritoare (se pot acorda și vouchere valorice), să vă ofere cazare gratuită (dacă așteptarea se prelungește și pe timpul nopții), să vă asigure accesul gratuit la comunicații (două apeluri telefonice gratuite, mesaje trimise prin telex, fax sau e-mail ori rambursarea contravalorii acestora).

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes