Connect with us
Publicitate

Social

Revine raportarea zilnică a cazurilor de Covid-19. Ministerul Sănătății a luat această decizie după dublarea numărului de îmbolnăviri

Publicat

pe

Începând de marți, 12 iulie, cazurile de Covid-19 care vor apărea în țara noastră vor fi raportate, din nou, în fiecare zi. Această decizie a fost luată de oficialii din Ministerul Sănătății după ce numărul de cazuri din ultimele săptămâni s-a dublat, iar specialiștii cred că în a doua jumătate a lunii august vom avea chiar și 10.000 de infectări zilnic.

Publicitate

Ultima raportare săptămânală va fi transmisă astăzi, iar începând de mâine autoritățile vor face publice date despre cazurile confirmate cu SARS-CoV-2 în fiecare zi. În urmă cu aproximativ o lună, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a renunțat la raportarea zilnică datorită scăderii numărului de infectări.

Autoritățile spun că între 27 iunie și 3 iulie au fost înregistrate 7.726 de cazuri de Covid-19, dintre care 1.307 pacienți reinfectați. Cu o săptămână înainte de această perioadă fuseseră înregistrate 3.974 de cazuri.

Ministrul Alexandru Rafila spunea în urmă cu câteva zile că în Europa, vârful celui de-al șaselea val de Covid este așteptat la finalul lunii iulie. Cum România a avut în toate valurile COVID un decalaj de aproximativ două săptămâni față de țările vest europene, în țara noastră, vârful valului este așteptat, cel mai probabil, în perioada 14-21 august.

Publicitate

În acest context, Rafila a trimis o adresă către managerii spitalelor din România pentru reactivarea planurilor de reziliență pentru Covid-19. Practic, unitățile medicale care au renunțat la circuitele pentru pacienții infectați cu SARS-CoV-2 trebuie să le refacă.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

De Interes