Connect with us
Publicitate

Eveniment

Revin ninsorile în România. Meteorologii au emis noi avertizări cod galben de ninsori și intensificări de vânt, iar vizat este și județul Brașov

Publicat

pe

Săptămâna începe cu vești proaste din partea meteorologilor. Vântul va continua să creeze probleme în mare parte din țară, iar ninsorile vor reveni începând din această seară. Specialiștii ANM au și emis noi avertizări cod galben care vizează și județul Brașov. Prima atenționare cod galben de vânt intens a intrat în vigoare la ora 10.00 și este valabilă până diseară, la ora 18.00.

Publicitate

Vântul va avea intensificări în Dobrogea, estul Munteniei și sud-estul Moldovei. Vor fi viteze în general de 55…65 km/h, iar în județul Constanța și pe litoral, rafalele vor depăși temporar 70 km/h. Pe litoral vântul va continua să prezinte intensificări în prima parte a nopții de luni spre marți, cu viteze de 50…55 km/h.

 De astăzi intră în vigoare și o informare meteorologică de precipitații însemnate cantitativ și intensificări ale vântului, valabilă până pe 14 februarie, la ora 10.00. În intervalul menționat, temporar se vor semnala precipitații în aproape toată țara și se vor acumula cantități de apă în general de 15…25 l/mp. Vor fi ploi, ce vor avea și caracter de aversă, însoțite și de descărcări electrice îndeosebi în sud-estul teritoriului.

La munte, iar în noaptea de marți spre miercuri, trecător și în zonele mai joase de relief din Transilvania și Moldova se vor semnala precipitații mixte. Marți, vântul se va intensifica în zona montană înaltă, în special în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură, unde vor fi rafale de 60…80 km/h, iar temporar și în regiunile estice și local în cele vestice și sud-vestice, în general cu viteze de 45…55 km/h.

Publicitate

În schimb, din această seară ninsorile se vor întoarce, în special în zonele monante înalte. De altfel, meteorologii au și emis o avertizare cod galben de ninsori și precipitații însemanate cantitativ. Atenționarea va intra în vigoare astăzi, la ora 18.00 și este valabilă până marți seara, la ora 22.00.

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a Transilvaniei și în nord-vestul Moldovei, precum și în zonele montane aferente va ploua și se vor acumula cantități de apă de 25…30 l/mp, iar izolat de 50 l/mp. La altitudini mai mari de 1500 m, îndeosebi pe parcursul zilei de marți (13 februarie) în Carpații Orientali și în Carpații Meridionali vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă, local consistent.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes