Connect with us
Publicitate

Social

Rețele de canalizare funcționale în Stupini, Bartolomeu și Feldioara. Compania Apa a finalizat un proiect amplu de investiții de peste 60 de milioane de lei

Publicat

pe

Publicitate

Lucrările la rețeaua de canalizare din cartierele brașovene Stupini și Bartolomeu, dar și cele din comuna Feldioara au ajuns la bun sfârșit. Odată cu finalizarea proiectului de extindere a sistemului de colectare și transport ape uzate și aducțiune apă potabilă, rețeaua de canalizare în cele trei locații a devenit funcțională.

„Lucrările de extindere și reabilitare a rețelelor de apă și canalizare au fost împărțite în 5 sectoare și s-au desfășurat în municipiul Brașov și în localitățile Bod, Feldioara și Hălchiu. Realizările contractului sunt următoarele: colector de canalizare pe o lungime de 19,57 km, rețea de canalizare pe o lungime de 5,01 km, construirea a 508 cămine de vizitare, montarea a 442 de racorduri, conductă de refulare la Stația de Pompare a apei uzate nr.1 pe o lungime de aproximativ 497 metri, conductă de refulare la Stația de Pompare a apei uzate nr. 2 pe o lungime de 54 metri, conductă de refulare la Stația de Pompare a apei uzate nr. 3 pe o lungime de aproximativ 375 metri, conductă de refulare la Stația de Pompare a apei uzate nr. 4 pe o lungime de 261,5 metri, montarea a 3 cămine de curățare la stațiile de pompare, aducțiune de apă potabilă de aproximativ 8 km și montarea a 6 cămine de vane”, spun reprezentanții Companiei Apa Brașov.

Străzile incluse în prima etapă sunt: cartierul Stupini – Fânarului, Institutului, Fundăturii, Albinelor, Plugarilor, Bârsei, Fagurului, Izvorului, Pășunii (până la strada Parcul Verde) localitatea Bod – Câmpului, Cimpoiului, Fermei, localitatea Feldioara – drum de acces, Bârsei.

Etapa a doua va începe în acest an și va presupune accesarea de alte fonduri europene, prin intermediul Programului Operațional de Infrastructură Mare, dar și a Programului Operațional de Dezvoltare Durabilă

Publicitate

Valoarea contractului a fost de 61,5 milioane de lei, fără TVA, iar proiectul a fost finanțat din fonduri europene prin Programul Operațional de Infrastructură Mare. Cofinanțarea a fost asigurată de Compania Apa Brașov.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes