Connect with us
Publicitate

Economic

Rețeaua Regina Maria anunță oficial preluarea a 51% din Clinicile Dentare Dr. Leahu (P)

Publicat

pe

Clinicile dentare Dr. Leahu, prin Dr. Ionuț Leahu, și Rețeaua de sănătate Regina Maria au anunțat oficial tranzacția prin care Regina Maria a cumpărat 51% din rețeaua națională de clinici stomatologice. În urma tranzacției, fondul de private equite Morphosis Capital părăsește acționariatul clinicilor stomatologice.

În urma procedurilor, Dr. Ionuț Leahu, CEO și fondator, va păstra atribuțiile de management al companiei stomatologice. Clinicile dentare Dr. Leahu sunt prezente în 13 orașe din țară, cu 169 de cabinete organizate în 19 clinici. La nivel național, clinicile reunesc o echipă de 500 de angajați, dintre care 200 de medici și specialiști în anestezie generală.

Pe de altă parte, Regina Maria, principalul investitor în infrastructura medicală a ultimilor 30 de ani, cu investiții de peste 200 mil. EUR, pătrunde în nișa de servicii stomatologice, un domeniu atent monitorizat după cum declară și Fady Chreih, CEO-ul Regina Maria cu ocazia achiziționării pachetului majoritar al clinicilor Dr. Leahu:

„Urmărim de mulți ani dinamica pieței de stomatologie, iar acum a venit momentul oportun să facem acest prim pas, care marchează și deschiderea noastră către o consolidare a acestui domeniu în România. Stomatologia este o piață cu un foarte bun potențial de dezvoltare. Împreună cu echipa ambițioasă și performantă construită de Dr. Ionuț Leahu, vom aduce și mai multe servicii cu valoare adăugată pentru pacienții români, într-un continuum al îngrijirii medicale de calitate. În medicină, viitorul se construiește cu viziune și strategie pe termen lung. Preferăm să vorbim mai puțin și să facem mai mult, iar intrarea pe nișa de stomatologie a venit și din preocuparea noastră constantă pentru educație medicală și prevenție”.

Publicitate

Rețeaua de clinici Dr. Leahu a fost fondată în urmă cu peste 10 ani. În anul 2022 business-ul a înregistrat venituri de peste 26 milioane euro, o creștere de 31% față de anul precedent. Iată ce a declarat Dr. Ionuț Leahu cu ocazia tranzacționării către Rețeaua de sănătate Regina Maria:

„Acum 12 ani, am început un drum în care mi-am propus să schimb complet felul în care se face stomatologie în România. Am decis atunci că pacientul merită să primească toate opţiunile de tratament personalizate, bazate pe un diagnostic corect şi complet. Am decis ca eu, ca medic, să fiu la dispoziţia pacienţilor oricând ar alege ei să se trateze. Aceste decizii m-au provocat să construiesc cea mai complexă instituţie din stomatologia românească. După ce am tratat peste 100.000 de oameni, am realizat că datoria noastră este să fim alături de fiecare pacient, de la primul dinte, pe tot parcursul vieţii. Iar pentru ca acest lucru să se întâmple, instituţia pe care am construit-o trebuie să depăşească persoana şi, natural, am ales să mă alătur Reţelei de sănătate REGINA MARIA, nu doar pentru cel mai bun standard al calităţii medicale din România, dar mai ales pentru preocuparea permanentă pentru experienţa pacientului. Am siguranţa că această decizie va aduce un element unic în beneficiul celor care ne vor alege, o integrare 360 de grade a medicinei, atât pentru pacient cât şi pentru medicul stomatolog. Împreună vom folosi ca platformă tot ce am construit până acum şi suntem gata să aducem alături de noi mai mulţi medici stomatologi antreprenori. Vom continua astfel planul de a dezvolta sănătatea orală în România. Pentru că eforturile cumulate la nivel de educaţie medicală, investiţiile constante în infrastructură medicală şi digitalizare, crearea de procese care cresc experienţa pacientului redefinesc leadershipul medical în România”.

Data la care a avut loc preluarea a 51% din clinicile dentare Dr. Leahu de către rețeaua de sănătate Regina Maria a fost 12 iunie, 2023.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes