Connect with us
Publicitate

Social

Restricțiile din Brașov, prelungite. În vinerea de Florii, magazinele vor avea însă program până la ora 20.00. Alte 15 localități încă sunt vizate de restricții de weekend

Publicitate

Publicat

pe

Comitelul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Brașov s-a reunit sâmbătă, 10 aprilie, și a actualizat restricțiile care urmează să fie valabile în mai multe localități din județ, în funcție de rata de infectare cu coronavirus. Documentul emis de CJSU, precum și anexa cu localitățile vizate pot fi observate mai jos.

Publicitate

Restricțiile din Brașov, unde rata de infectare a scăzut la 5,92 la mia de locuitori (ultima actualizare a ratei de incidență a fost pe 10.04.2021), au fost prelungite, în urma ședinței de sâmbătă a CJSU. Restricțiile de weekend vizează și alte localități.

Rata de infectare din Brașov rămâne peste pragul de 4, astfel că în zilele de weekend, carantina de noapte începe de la ora 20.00, iar magazinele și terasele se închid de la ora 18.00.

Dar magazinele vor fi închise în vinerea dinaintea Floriilor, pe 23 aprilie, la ora 20.00, în loc de 18.00, conform premierului Florin Cîțu.

Publicitate

Astfel, pentru Municipiul Brașov, Municipiul Săcele, Prejmer, Ormeniș, Codlea, Sânpetru, Hărman, Holbav, Bod, Cristian, Ghimbav, Zărnesti, Mândra, Hălchiu și Șercaia se vor aplica în continuare restricțiile conform incidenței peste 4, mai mică de 7,5 – și anume:

  • Restricții deplasare în zilele de luni, marți, miercuri și joi în intervalul orar 22.00-05.00
  • Restricții deplasare în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică în intervalul orar 20.00-05.00
  • În zilele de vineri, sâmbătă, duminică – magazine deschise în intervalul orar 05.00-18.00, doar livrare la domiciliu 18.00-05.00
  • Rămân deschise farmaciile și benzinăriile
  • Sălile de fitness/sport rămân închise

Restricțiile sunt reevaluate la 14 zile de la instituirea măsurilor, dată care poate diferi de la o localitate la alta, vezi tabelul de mai jos:

Comana – incidență peste 7,5 – măsuri perioada:

  • Restricții deplasare în intervalul orar 20.00-05.00
  • Magazine deschise în intervalul orar 05.00-18.00, doar livrare la domiciliu 18.00-05.00
  • Rămân deschise farmaciile și benzinăriile

În perioada 1-2 mai, în intervalul orar 20:00-05:00, se permite circulația persoanelor în afara locuinței pentru participarea la slujbele religioase din noaptea Învierii, cu ocazia Paștelui Ortodox.

Mai mult, în vinerea dinaintea Floriilor (23 aprilie) și Vinerea Mare (30 aprilie) magazinele se vor închide la ora 20.00, indiferent de rata de incidență.

Publicitate

În celelalte localități, în care incidența este sub 4, restricțiile de deplasare se aplică în intervalul orar 22-05. Localitățile cu rata mai mare de 3/1000 și cele cu rata peste 1,5 de locuitori le puteți în tabelul de mai jos.

Lista localităților vizate de hotărârea CJSU

[embeddoc url=”https://stagingfinastg.wpengine.com/wp-content/uploads/2021/04/Anexa-la-HCJSU-100.pdf”]

Hotărârea CJSU Nr.100 din 10 aprilie

[embeddoc url=”https://stagingfinastg.wpengine.com/wp-content/uploads/2021/04/Hot-100.pdf”]

Modelele de adeverință de la angajator, respectiv de declarație pe proprie răspundere pentru cele două intervale orare de restricționare a circulației în afara locuinței pot fi descărcate de aici:

Modelul declarației pe propria răspundere și al adeverinței de la angajator pentru toate localitățile, indiferent de rata de incidență (nivelul de răspândire a virusului)

Publicitate

Descarcă de aici modelul de declarație pe proprie răspundere

Descarcă de aici modelul de adeverință de angajator

Modelul declarației pe propria răspundere și al adeverinței de la angajator pentru localitățile care depășesc rata de incidență de 4 ‰ (necesar a fi folosite pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică), respectiv 7,5 ‰ (necesar a fi folosite în toate zilele săptămânii)

Descarcă de aici modelul de declarație pe proprie răspundere

Descarcă de aici modelul de adeverință de angajator

Publicitate

Modelul declarației pe propria răspundere pentru tranzitarea unei localități carantinate

Descarcă de aici modelul de declarație pe proprie răspundere

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes