Connect with us
Publicitate

Administrație

Restricțiile de circulație pe drumul de Poiană se mențin şi în această iarnă. Contractul de reparaţii pentru tronsonul unde drumul s-a surpat încă nu a fost semnat

Publicat

pe

Reparațiile la Drumul de Poiană mai așteaptă. Contractul ar putea fi semnat, dacă nu vor exista contestații.

Publicitate

Pentru moment, proiectul este încă în etapa de atribuire contract pentru proiectare și execuție, potrivit administratorului public al municipiului Brașov, Adriana Miron:

“Pot să vă informez că pentru ambele tronsoane – cel de Râșnov și cel unde am avut incidentul de pe drumul clasic, dinspre Livadă înspre Poiană – achizițiile sunt în derulare. Suntem la faza în care se evaluează ofertele financiare. S-au cerut clarificări, se așteaptă clarificările. Sperăm, în maxim o săptămână să avem încheiate evaluările, după care așteptăm termenul legal pentru contestații, dacă vor fi și se va proceda la încheierea contractelor”.

Vă reamintim că în 5 iunie 2022, o porţiune de 14 metri de pe Drumul Poienii (între Livada Poştei şi Poiana Braşov) a fost afectată în urma prăbuşirii unui zid de sprijin.

Publicitate

De atunci, în zona afectată se circulă pe o singură bandă și este o retricție de circulație pentru vehiculele cu masa totală mai mare de 3,5 tone, cu excepția autobuzelor RAT, transmite Radio România Braşov FM.

Municipalitatea a lansat, în iulie, o licitație pentru realizarea unor expertize și execuția lucrărilor de consolidare.

Valoarea contractului este estimată la peste 6,5 milioane lei.

După semnarea contractului, constructorul va avea la dispoziție 5 luni pentru proiectarea și execuția lucrărilor. Altfel spus, în acest sezon de iarnă, mașinile mici vor urca pe drumul de Poiană tot pe o singură bandă în zona afectată.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes