Connect with us
Publicitate

Util

Restricții de circulație în centrul istoric al Brașovului pentru parada junilor. Autoritățile îi sfătuiesc pe brașoveni, dar și pe turiști să meargă cu autobuzele RATBV

Publicat

pe

Coborârea junilor în cetate sau ,,Ziua de călări”, cum mai este cunoscută, este unul dintre cele mai importante evenimente ale Brașovului, care definesc istoria și tradiția locuitorilor acestui oraș. Ca de fiecare dată, sărbătoarea junilor va avea loc în prima duminică după Paști, în duminica Tomii, adică, anul acesta, pe 23 aprilie.

Parada celor 7 cete de juni, călări, aduce pe străzile orașului și la Pietrele lui Solomon zeci de mii de brașoveni și turiști, care vin să se bucure de un eveniment unic în țară, nu numai pentru simbolistica sa, ci și prin amploare.

Pentru a asigura un acces cât mai facil pentru cei care vor să vadă parada, dar și ținând cont de restricțiile de circulație care se introduc cu această ocazie, municipalitatea, în parteneriat cu operatorul de transport RATBV, a luat decizia de a crește frecvența mijloacelor de transport de pe 15 linii care fac legătura cu centrul orașului.

De asemenea, mai multe mijloace de transport vor fi parcate pe str. Nicolae Iorga și în zona dintre Casa Armatei și Cinema Astra, pentru a asigura un transport rapid al celor care vor să se întoarcă acasă la finalul paradei din centrul istoric.

Publicitate

Ca în fiecare an, pe traseul paradei Junilor, Piața Unirii – str. Mureșenilor – Prefectură – str. Republicii – Piața Unirii – Pietrele lui Solomon, duminică, 23.04.2023, se vor introduce următoarele restricții de circulație:

  • Începând cu ora 7:30, pe tot parcursul zilei, va fi blocat accesul auto spre Pietrele lui Solomon, din Piața Unirii. Riveranilor li se va permite accesul între Piața Unirii și str. Podul Crețului până la ora 10.00 și după ora 14.00;
  • Ora 10:00 – va fi blocat accesul auto spre Piața Unirii – în dreptul Spitalului de Obstetrică și Ginecologie (Maternitate); Șirul Gheorghe Dima, str. Constantin Brâncoveanu str. Prundului și str. C-tin Lacea vor fi închise;
  • Ora 10:30 – va fi blocat accesul auto pe str. Mureșenilor;
  • Ora 11:00 – va fi blocat accesul auto b-dul Eroilor
  • Ora 11:00 – va începe coborârea Junilor din Piața Unirii.

Va fi restricționat traficul auto pe strada Constantin Lacea, de la intersecția cu strada Luca Arbore și până spre Piața Unirii, în intervalul 9:45 – 11:00, accesul fiindu-le permis doar riveranilor.

Până la trecerea grupurilor de juni, pentru a evita producerea de accidente, va fi interzisă parcarea autoturismelor pe bulevardul Eroilor, pe str. C. Brâncoveanu, pe str. Poarta Șchei și la Pietrele lui Solomon.

Pentru a asigura staționarea mijloacelor de transport în comun, va fi restricționat accesul în parcările din zona dintre Casa Armatei și Cinematograful Astra și la Biblioteca Județeană. Închiderea accesului în aceste parcări se va face, etapizat, începând de sâmbătă.
Secvențial, traficul și accesul în parcări vor fi redeschise pe măsură ce coloanele de juni vor parcurge traseul paradei.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes