Connect with us
Publicitate

Economic

Reprezentanţii HoReCa din Brașov au cerut oficial modificarea legii bacşişului

Publicat

pe

Publicitate

Instituția Prefectului Județului Brașov va centraliza eventualele propuneri de modificare a noii legi care reglementează bacșișul, venite din partea reprezentanților asociațiilor din HoReCa brașoveană.

Joi, în cadrul unei întâlniri organizate la Prefectură pe această temă, mai mulți dintre aceștia au exprimat o serie de neclarități și nemulțumiri.

În majoritate reprezentanți ai restaurantelor, cafenelelor și barurilor din Brașov, participanții au invocat atât neclarități privind cuantumul bacșișului și dacă ar trebui sau nu să impună unul clienților, cât și procedura de contabilizare a acestuia, care, susțin ei, va majora timpul pe care un barman sau un chelner vor trebui să-l aloce încasării notei de plată.

În condițiile în care noua lege cere două astfel de documente – unul în care clientul va trebui să bifeze dacă dorește să lase bacșiș și, eventual, cuantumul acestuia și bonul fiscal.

Publicitate

Prefectul Brașovului, Cătălin Văsii, a precizat că discuția de joi a fost solicitată de reprezentanții HoReCa, ce au dorit să se întâlnească cu cei de la ANAF în vederea clarificării noilor reglementări de natură fiscală care au intrat în vigoare de la 1 ianuarie, în principal legate de acordarea bacșișurilor și cota de TVA.

„Există nenumărate nemulțumiri și anumite aspecte care trebuie reglementate, dar există o lege care trebuie respectată. De la acest principiu pornim. Discuțiile pe care azi le-am avut se vor materializa, probabil, în anumite propuneri de modificare a legislației astfel încât ea să vină în concordanță cu viața reală, ceea ce se întâmplă concret în acest domeniu. (…) Sunt anumite aspecte, cazuri particulare care nu se vor putea rezolva, dar cele care vizează o problemă generală vor fi preluate și propuse spre modificare. (…) Semnalul pe care trebuie să-l dăm de aici, de la Brașov, principalul județ turistic al țării, este că suntem în măsură să aplicăm legislația existentă, dar și că putem să propunem modificări pentru îmbunătățirea acesteia și cred că acest lucru a reieșit din această discuție, de azi”, a declarat prefectul Brașovului.

Acesta a menționat, totodată, că noua lege a fost cerută de Uniunea Europeană și că trebuie respectată, însă a subliniat că sunt posibile propuneri de modificare în funcție de problemele ridicate de reprezentanții HoReCa.

Concluzia discuției a fost că reprezentanții HoReCa vor aduce propunerile lor de modificare a noii legi la Instituția Prefectului Județului Brașov, iar acestea vor fi analizate și eventual transmise către autoritățile competente pentru a fi luate în considerare.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes