Connect with us
Publicitate

Eveniment

Reprezentanții DSP din Covasna, huiduiți când au făcut campanii de vaccinare împotriva rujeolei

Publicat

pe

Publicitate

Epidemia de rujeolă face tot mai multe victime, numărul deceselor din aceasta cauză a ajuns la 14. Săptămâna trecută, Institutul Naţional de Sănătate Publică a raportat 767 de cazuri noi de rujeolă și un nou deces. Reprezentanții DSP din Covasna au fost huiduiți când au făcut campanii de vaccinare, transmite adevarul.ro.

Între 1 ianuarie 2023 – 21 aprilie 2024, s-au confirmat 13.113 cazuri de rujeolă, potrivit INSP, relatează Agerpres.

În ultima săptămână, numărul cazurilor a fost în scădere, au fost înregistrate 767 de cazuri noi, față de 949 de cazuri săptămâna anterioară.

Bilanțul deceselor provocate de boala contagioasă a ajuns la 14.

Publicitate

O tânără de 34 de ani, din județul Giurgiu, cu un istoric necunoscut privind vaccinarea antirujeolică, a decedat, având o serie de afecțiuni grave, inclusiv HIV/SIDA în stadiu avansat, tuberculoză pulmonară, hepatită cronică cu VHB și cașexie.

Județele cu cele mai multe îmbolnăviri rămân Brașov, cu 1.881 de cazuri, Mureș, cu 1.154 cazuri și București, cu 1.376 cazuri.  În perioada 6 decembrie 2023 – 21 aprilie 2024, conform datelor extrase din RENV, au fost utilizate 128.198 de doze de vaccin ROR, dintre care 20.520 pentru copii cu vârste între 9 şi 11 luni.

Țara noastră a trecut de la rate înalte de vaccinare, la situația în care încrederea oamenilor în serurile de imunizare a scăzut alarmant. Tocmai scăderea acoperirii vaccinale a creat un context pentru răspândirea rujeolei în comunități. Acoperirea vaccinală, pentru ROR, în România este redusă, 78% pentru prima doză, 62% pentru doza a doua. Iar pentru ca populația să fie protejată de această boală contagioasă, rata de vaccinare recomandată de OMS este de cel puțin 95%

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes