Connect with us
Publicitate

Eveniment

Reprezentanții Comprest fac primele declarații în legătură cu carambolul produs duminică, la ieșire din Brașov. Conducerea companiei spune că au făcut toate demersurile pentru menținerea drumului în stare bună

Publicat

pe

Publicitate

16 mașini și o ambulanță au fost implicate într-un carambol violent duminică, la ieșirea din Brașov către București, pe podul de la Dârste. Atunci șoferii acuzau autoritățile de faptul că pe șosea nu s-a împrăștiat material antiderapant, iar din cauza temperaturilor scăzute drumul a devenit alunecos ca sticla. Primăria Brașov a fost amendată cu puțin peste 3.000 de lei după ce Poliția Rutieră a constatat faptul că administratorul drumului nu și-a făcut datoria.

Reprezentanții Comprest, firma care se ocupă de deszăpezirea din Brașov, au făcut primele declarații legate de acest incident. Într-un mesaj postat pe pagina oficială de Facebook, directorul firmei de salubrizare spune că s-a acționat ca la carte și că nu ar trebui ca această companie să fie trasă la răspundere pentru accidentul în lanț.

„În această perioadă se află în derulare Planul de măsuri stabilit de autoritatea contractantă pentru sezonul de iarna 2022-2023. Așa fiind în dimineața de 04.12 echipajul operativ a executat intervenția zilnică pentru prevenirea și combaterea poleiului (împrăștiere fondant chimic în amestec cu inhibitor de coroziune) în jurul orelor 6, astfel cum rezultă din înregistrările sistemului de monitorizare GPS, puse la dispoziția autorităților. Acțiunea s-a desfășurat în acord cu prevederile normativului tehnic AND 525/2013 care stabilește intervalul orar 3.00-7.00 pentru efectuarea acestor intervenții specifice de verificare a stării drumului si prevenție.

La data și ora accidentului menționat, temperaturile înregistrate în municipiul Brașov erau pozitive, circulându-se în condiții de ceață densă și chiciură, ce impuneau atenție sporită și reducerea vitezei în zona podurilor și sensurilor giratorii.

Publicitate

Nicio solicitare de intervenție din partea unităților de patrulare ale politiei rutiere ce monitorizează traficul rutier nu a fost formulată în dispeceratul societății înainte de ora 8.15 (ora probabilă a accidentului).

Reamintim, totodată, că timpul de intervenție la solicitarea autorității contractante este de 30 de minute de la primirea cererii de acționare, timp de reacție pe care înțelegem să îl respectam cu strictețe în toate situațiile, motiv pentru care s-a organizat de mai mulți ani o baza de sprijin în zona străzii Zizinului.

Considerăm, așadar, că operatorul de salubrizare a efectuat toate demersurile necesare pentru menținerea stării de viabilitate a căii de rulare, împrejurare confirmata de agenții de politie care au verificat zona înainte de producerea accidentului.

Așa fiind, readucem în atenția șoferilor importanța adaptării vitezei la condițiile meteo, în special în zonele cu risc sporit de producere a accidentelor -semnalizate corespunzător- respectiv sensurile giratorii și podurile, dar si necesitatea de verificare a stării tehnice a autovehiculelor și prezența cauciucurilor de iarnă pentru orice deplasare”, au scris reprezentanții Comprest pe pagina de Facebook.

În timp ce responsabilii pasează vina dintr-o parte în alta, șoferii rămân cu pagubele de zeci de mii de euro care au fost provocate în urma carambolului. Proprietarii mașinilor avariate ar putea acționa în judecată Primăria Brașov pentru a fi despăgubiți. La rândul ei, municipalitatea a anunțat că se va îndrepta împotriva firmei care se ocupă de deszăpezire pentru a plăti aceste daune uriașe.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
2 Comentarii

1 Comentariu

  1. eugen

    7 decembrie, 2022 at 10:21 am

    Lipitorile de la Comprest care sug banul public pentru preamarirea bosului Butuza. Ce sa spuna, mai au putin si ne cearta ca circulam cu masinile pe strazile brasovului. Nu au nicio vina saraci de ei. Tupeu nu gluma. Prostimea sa traiasca si sa plateasca.

  2. eugen

    7 decembrie, 2022 at 10:46 am

    e bine ca stergeti comentariile. Asta demonstreaza cat de obiectivi sunteti!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes