Connect with us
Publicitate

Social

Uimitoarele povești ale unei poteci pentru bicicliști de 107 kilometri, de la de la Viscri la Sighişoara, cu ramificații spre multe locuri pitorești

Publicat

pe

Dintr-o economie de bani nerambursabili rămași dintr-un proiect terminat prin 2011, cei care dau suflet Fundației Adept în Saschizul județului Mureș au cumpărat o mână de mici utilaje cu care să poată construi o potecă pentru biciclete. Una lungă de 42 de kilometri și care să lege Sighișoara de Viscriul județului Brașov. Nu oricum, ci sub forma unei poteci construită după standardele Asociației internaționale de mountain bike, scrie turnulsfatului.ro.

Publicitate

Din banii atrași printr-un nou proiect, de vreo cinci ani s-a ajuns la o potecă pentru biciclete care nu leagă doar Sighișoara de satul devenit celebru la nivel internațional datorită admirației și implicării prințului Charles. Asemenea unei artere principale, din această potecă de biciclete – care poate fi folosită mult timp din an datorită expertizei care a precedat execuția și lucrărilor de întreținere – se desprind ramificații către te miri ce peisaje ori sate copleșitor de pitorești. Spre pildă, ramificații care ajung să coboare inclusiv în gradina Oanei și a lui Adi, un cuplu care a părăsit capitala pentru farmecul satului Meșendorf: prin poteca ce coboară din pădure și șerpuiește prin iarbă până la brâu ajungi pe un lung podeț de lemn la o șură și o casă unde poți mânca local și bea sănătos. Inclusiv bere bună. Eventual și înnopta.

Citește reportajul integral pe turnulsfatului.ro.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes