Connect with us
Publicitate

Social

Repartitoarele de căldură devin obligatorii pentru apartamentele racordate la termoficare. Care este termenul limită pentru instalare

Publicat

pe

Apartamentele racordate la termoficare trebuie să aibă contoare individuale de căldură sau repartitoare, până la sfârşitul anului, potrivit unei legi deja adoptate de Camera Deputaţilor şi trimisă preşedintelui Iohannis spre promulgare.

Potrivit noului act normativ, până la sfârșitul anului fiecare apartament care se alimentează cu agent termic din rețeaua de termoficare trebuie să aibă un contoare individuale pentru apă caldă și unul pentru căldură, potrivit economica.net.
În situația în care nu pot fi montate astfel de instalații, este obigatorie montarea repartitoare de costuri.

Legea stabileşte şi amenzi între 500 și 1.000 de lei pentru cei care nu-și montează până la sfârşitul anului instrumentele de măsurare a consumului de energie termică.

Obligativitatea introducerii repartitoarelor a fost invocată și în 2018, dar n-a fost pusă în practică. La momentul respectiv, polemicile au fost legate de faptul că cei care au instalate astfel de dispozitive plăteau mai mult decât cei care împărțeau factura în sistem paușal.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes