Connect with us
Publicitate

Economic

Reparaţia căii ferate Brașov – Sighișoara s-a scumpit cu aproape 24 de milioane de lei. A fost suplimentată valoarea contractului pentru loturile 1 și 3

Publicat

pe

Valoarea contractului pentru reabilitatea subsecțiunilor 1 Brașov – Apața și 3 Cața – Sighișoara (84 km) din cadrul liniei de cale ferată Brașov – Sighișoara a fost suplimentată cu 23,69 milioane de lei în urma unei ajustări a prețutilor, potrivit informațiilor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP). Astfel, contractul semnat cu asocierea reprezentată de Alstom a depășit suma de trei miliarde de lei.

Publicitate

„Valoarea de contract acceptată de 2,979 miliarde de lei se suplimentează cu 23,689 milioane de lei reprezentând ajustarea prețurilor și devine 3,003 miliarde de lei„, se arată în anunțul de modificare publicat pe 19 septembrie în SEAP, transmite economica.net.

Lucrările de reabilitare a celor 84 de kilometri de cale ferată erau realizate în proporție de 15,40% în luna august, potrivit datelor de pe site-ul CFR Infrastructură.

Contractul încheiat cu Asocierea Alstom Transport – Aktor Technical Societe Anonyme – Arcada Company – Euro Construct Trading 98 S.R.L, denumită Asocierea RailWorks, are ca termen de finalizare a lucrărilor aprilie 2024.

Publicitate

În primăvara anului 2020, asocierea RailWorks a preluat de la CFR SA amplasamentele în vederea începerii lucrărilor de modernizare a infrastructurii feroviare pe subsecţiunile Braşov – Apaţa şi Caţa – Sighişoara, pentru circulaţia cu viteza maximă de 160 km/h.

Contractul este finanţat din Fondul de Coeziune prin Mecanismul pentru Interconectarea Europei al Uniunii Europene (85%) şi din bugetul de stat, iar perioada de implementare este de 108 luni de la data emiterii ordinului de începere, din care 48 de luni aferente execuţiei şi 60 de luni pentru garanţie.

Asocierea RailWorks (formată din companiile Aktor, Alstom, Arcada Company si Euroconstruct Trading ‘98) a câștigat și licitaţia pentru modernizarea subsecţiunii Apaţa – Caţa.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes