Connect with us
Publicitate

Administrație

Renate Weber, revocată din funcția de Avocat al Poporului. PSD atacă decizia la CCR

Publicat

pe

Plenul Parlamentului aprobă sesizarea formulată de PNL, USR PLUS și UDMR și o revocă pe Renate Weber din funcția de Avocat al Poporului. 247 de parlamentari au votat în favoarea revocării și 32 împotrivă.

Publicitate

„Curtea Constituțională, în jurisprudența sa, a consacrat faptul că Parlamentul este singura autoritate în măsură să aprecieze dacă activitatea Avocatul Poporului s-a realizat în limitele stabilite. (…) În urma debaterii cererii de revocare, membrii comisiilor juridice au constatat că sunt îndeplinite condițiile legii pentru a supune plenului Parlamentului revocarea din funcție a dnei Renate Weber Avocat al Poporului și a hotărât cu majoritate de voturi să adopte raportul comun pentru revocarea din funcție a dnei Renate Weber, Avocat al Poporului”, spune președintele Comisiei juridice din Senat, Iuliana Scântei (PNL).

Vicepreședintele Senatului, Robert Cazanciuc (PSD), crede că decizia de revocare este „contra interesului poporului român”.

„Sunt cel puțin trei lucruri care sunt de-a dreptul halucinante în această sesizare. În primul rând este invocat incidentul de la Caracal. (…) Cred că autorii sesizării confundă textele din Costituție. Această instituție nu face parte din structura de stat. Este chemată să apere drepturile și libertățile fundamentale. Am sentimentul că dacă veți vota această solicitare de revocare urmează într-o săptămână votarea moțiunii de cenzură. Ne facem de rușine pur și simplu, să faceți de rușine”, spune Cazanciuc.

Publicitate

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, anunță că socia-democrații vor contesta revocarea la Curtea Constituțională.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes