Connect with us
Publicitate

Turism

Relaxarea din turism care nu a mai venit le-a dat planurile peste cap oamenilor care au afaceri în domeniul ospitalităţii

Publicat

pe

1 iulie ar fi trebuit să fie cea mai importantă zi pentru hotelierii și proprietarii de restaurante de la munte, asta dacă deciziile de relaxare ar fi venit, așa cum era promisiunea. Vestea că nu se mai relaxează lucrurile, le-a dat toate planurile peste cap. Mulți hotelieri din Poiana Brașov ar fi vrut să deschidă, însă nu o mai pot face, iar multe restaurante din Brașov erau pregătite să dea drumul la evenimente, pe care le-au amânat sau anulat din nou.

Au trecut aproape patru luni de când cea mai renumită stațiune montană din țară este pustie. În Poiana Brașov a început încet să învie turismul, însă vestea că nici de la 1 iulie hotelurile nu au putut deschide restaurantele a picat ca un trăsnet pentru oamenii din domeniu. În Poiana Brașov doar aproximativ jumătate dintre hoteluri s-au deschis, iar restul urmau să deschidă de la începutul lunii iulie.

„Noi am luat decizia de a nu deschide hotelul. am făcut calcule şi într-adevăr nu am pierdut atât de mulţi bani. O afacere în turism este greu de ţinut în continuare. Cu sigurnaţă dacă mai merge mult, o lună în felul acesta, vor rezista doar cei puternici şi atunci vom avea un vid foarte mare în tot ceea ce înseamnă turism. De ce să nu deschidem toate restaurantele, pentru că sunt deschise doar 50%”, a declarat Gabriel Roșca, managerul unui de hotel din Poiana Braşov.

„Faptul că nu putem să organizăm deocamdată niciun eveniment, faptul că nu putem să deschidem SPA-urile, faptul că sunt foarte multe limitări în ceea ce priveşte oferta de servicii pe care o avem limitează şi numărul de turişti”, spune Roxana Cojocea, reprezentant al Asociațiaţiei Hotelierilor din Poiana Brașov.

Publicitate

Vestea că relaxarea promisă n-a mai venit de la 1 Iulie a picat rău și pentru proprietarii de restaurante din Brașov. Unii, pe baza promisiunilor de la Guvern au programat diferite evenimente, pe care, însă, au fost nevoiţi să le amâne din nou.

„Din păcate este o veste prostă pentru noi pentru că ne-am făcut anumite planuri şi ne dorim ca clienţii noştri să vină la restaurant, dar vom încerca să respectăm aceste reglementări. Noroc că avem terasele deschise şi aşteptăm clienţii pe terasă”, spune Ioana Mircea, PR-ul unui restaurant din Braşov.

„Avem modele modele foarte multe în ţară, Bucureştiul a renunţat complet la taxa pe terasă, Clujul a renunţat complet, Sibiul a făcut o reducere de 80%, Aradul reducere de 90%, la Braşov, din păcate, numai 50%. Dat fiind faptul că a trebuit să menţinem acea distanţare de doi metri între mese, ocupăm spaţiu mai mult decât dublu, deci reducerea nu este de fapt reală. Trebuie să vină în ajutor municipalităţile… Trebuie să transformăm în zone de terase parcări. Există restaurante în Braşov care nu au terasă şi sunt restaurante renumite. Ar putea să preia parcările de la hotelurile de lângă care sunt închise”, a declarat Cristian Macedonschi, antreprenor

După toate aceste restricții, oamenii din industria de ospitalitate din Brașov speră să fie ajutați de Guvern, dar și de municipalitate, pentru că primăria a redus la jumătate impozitul pe terase, dar și numărul de mese s-a redus.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes