Connect with us

Turism

Relaxarea din turism care nu a mai venit le-a dat planurile peste cap oamenilor care au afaceri în domeniul ospitalităţii

Avatar

Publicat

pe

1 iulie ar fi trebuit să fie cea mai importantă zi pentru hotelierii și proprietarii de restaurante de la munte, asta dacă deciziile de relaxare ar fi venit, așa cum era promisiunea. Vestea că nu se mai relaxează lucrurile, le-a dat toate planurile peste cap. Mulți hotelieri din Poiana Brașov ar fi vrut să deschidă, însă nu o mai pot face, iar multe restaurante din Brașov erau pregătite să dea drumul la evenimente, pe care le-au amânat sau anulat din nou.

Publicitate

Au trecut aproape patru luni de când cea mai renumită stațiune montană din țară este pustie. În Poiana Brașov a început încet să învie turismul, însă vestea că nici de la 1 iulie hotelurile nu au putut deschide restaurantele a picat ca un trăsnet pentru oamenii din domeniu. În Poiana Brașov doar aproximativ jumătate dintre hoteluri s-au deschis, iar restul urmau să deschidă de la începutul lunii iulie.

„Noi am luat decizia de a nu deschide hotelul. am făcut calcule şi într-adevăr nu am pierdut atât de mulţi bani. O afacere în turism este greu de ţinut în continuare. Cu sigurnaţă dacă mai merge mult, o lună în felul acesta, vor rezista doar cei puternici şi atunci vom avea un vid foarte mare în tot ceea ce înseamnă turism. De ce să nu deschidem toate restaurantele, pentru că sunt deschise doar 50%”, a declarat Gabriel Roșca, managerul unui de hotel din Poiana Braşov.

Publicitate

„Faptul că nu putem să organizăm deocamdată niciun eveniment, faptul că nu putem să deschidem SPA-urile, faptul că sunt foarte multe limitări în ceea ce priveşte oferta de servicii pe care o avem limitează şi numărul de turişti”, spune Roxana Cojocea, reprezentant al Asociațiaţiei Hotelierilor din Poiana Brașov.

Vestea că relaxarea promisă n-a mai venit de la 1 Iulie a picat rău și pentru proprietarii de restaurante din Brașov. Unii, pe baza promisiunilor de la Guvern au programat diferite evenimente, pe care, însă, au fost nevoiţi să le amâne din nou.

Publicitate

„Din păcate este o veste prostă pentru noi pentru că ne-am făcut anumite planuri şi ne dorim ca clienţii noştri să vină la restaurant, dar vom încerca să respectăm aceste reglementări. Noroc că avem terasele deschise şi aşteptăm clienţii pe terasă”, spune Ioana Mircea, PR-ul unui restaurant din Braşov.

„Avem modele modele foarte multe în ţară, Bucureştiul a renunţat complet la taxa pe terasă, Clujul a renunţat complet, Sibiul a făcut o reducere de 80%, Aradul reducere de 90%, la Braşov, din păcate, numai 50%. Dat fiind faptul că a trebuit să menţinem acea distanţare de doi metri între mese, ocupăm spaţiu mai mult decât dublu, deci reducerea nu este de fapt reală. Trebuie să vină în ajutor municipalităţile… Trebuie să transformăm în zone de terase parcări. Există restaurante în Braşov care nu au terasă şi sunt restaurante renumite. Ar putea să preia parcările de la hotelurile de lângă care sunt închise”, a declarat Cristian Macedonschi, antreprenor

După toate aceste restricții, oamenii din industria de ospitalitate din Brașov speră să fie ajutați de Guvern, dar și de municipalitate, pentru că primăria a redus la jumătate impozitul pe terase, dar și numărul de mese s-a redus.

Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Turism

JetCab – servicii de transfer aeroport cu clasă! Experiență, professionalism și servicii de calitate superioară totul la un click distanță!

Redactia

Publicat

pe

Anul acesta, una dintre cele mai vechi companii de transport persoane și transfer aeroport din Brașov, de 20 de ani pe piață, își începe activitatea sub o altă denumire, cu planuri mari pentru companiile partenere din regiune. 

JetCab, compania administrată de Cătălin Arsene își începe anul 2021 cu o nouă strategie prin care dorește să fie alături de companiile din Brașov sau cele care au afaceri în regiune și care au nevoie de servicii de transfer către aeroport, la un nivel de calitate superioară. 

Cu un parc auto cuprinzător, dar și cu o serie de șoferi atenți selecționați, atestați în domeniu și profesioniști, compania vine în întâmpinarea altor firme care au nevoie de servicii pentru angajații care călătoresc frecvent în interes de afaceri, pentru parteneri de afaceri sau pentru călătorii de business. 

Oferte de preț fără costuri suplimentare, fără taxe ascunse și cu plata la 45 zile

Aceasta este noua strategie pe care Arsene a abordat-o pentru compania sa, pentru a se poziționa rapid pe piață ca fiind de interes în cadrul ofertelor pe care le face colaboratorilor. 

Plata pentru servicii se face la termen de 45 de zile, fiind astfel foarte accesibil pentru companii să plătească. În plus, prețurile pentru servicii se calculează de la preluarea clientului și până la destinație, necalculând orele suplimentare sau alte taxe sau trasee de retur. Iar acestea pleacă de la 1,5 ron / km pentru automobilele de orice clasă cu 3+1 locuri și 2,5 ron / km pentru automobilele monovolum clasă premium de 8+1 locuri,iar micile extrase gratuite precum cafeaua,apa sau ceaiul nu vor lipsi din călătoria fiecărui pasager.

În contextul actual, ofertele JetCab sunt foarte atractive, chiar și pentru persoanele fizice interesate de astfel de servicii. Dacă plănuiți să plecați în vacanță cu familia și aveți nevoie de transport până la aeroport, mașinile JetCab și șoferii atent selecționați vă stau la dispoziție. 

Transferul pentru persoanele cu dizabilități cu costuri zero

Un subiect important pentru noi ca și companie, unde am hotărât sa facilităm mobilitatea persoanelor cu dizabilități indiferent de gradul acestora, cu costuri zero pentru cursele regulate Brasov-Aeroport Otopeni 

Acestă acțiune va fi valabilă pentru o perioada nelimitată.

Curse regulate Brașov Otopeni Aeroport – Aeroport Otopeni Brașov 

Clienții care au apelat în trecut la serviciile companiei sunt mulțumiți, iar odată cu noua ofertă JetCab se poziționează ca fiind una dintre cele mai accesibile firme din domeniu. 

Astfel, cursele sunt în număr mare, fie că discutăm de un transfer direct Aeroport Brașov sau de curse Brașov Otopeni. Orice cursă poate fi preluată și onorată de către JetCab, gradul de curse onorate fiind și un element de bravură în brandul companiei. 

„Avem 100% siguranța că putem onora fiecare cursă” declară administratorul Cătălin Arsene. „Dacă există anumite probleme pe traseu sau anumite situații imprevizibile, șoferii noștri vor găsi mereu soluția, așa încât să ajungem de fiecare dată la destinație în siguranță”, mai completează acesta. 

Piața de transport persoane din Brașov se poate bucura de o ascensiune, din moment ce orașul este un punct geografic important și este așezat strategic în centrul țării, fiind un nod comercial, dar și un oraș turistic extrem de căutat. 

Deși în contextul actual turismul, dar și industriile conexe au de suferit, cu astfel de strategii de restabilire a echilibrului, companiile precum cea condusă de domnul Arsene ar putea câștiga procente importante din piață. 

Avantajele pe care JetCab le scoate în evidență în cadrul colaborărilor sunt faptul că există mereu suport pentru clienți, solicitările fiind rezolvate în maxim 30 de minute, dar și faptul că ofertele semnate la început rămân valabile, iar prețurile preferențiale sunt păstrate pe toată durata contractuală. 

În plus, parcul auto este extins, așa încât se pot onora cu ușurință toate comenzile și șoferii sunt pregătiți și atestați în domeniu, respectând un regulament clar și fiind respectuoși cu clienții. 

Iar strategia nouă de prețuri și mărirea termenelor de plată reprezintă clar avantaje de luat în calcul pentru orice colaborator. 

Desigur, dacă doriți informații suplimentare despre companie și despre ofertele de servicii, puteți accesa site-ul oficial al firmei: www.jetcab.ro.

(P)

Citește mai mult

Turism

Braşovenii sunt aşteptaţi la Patinoarul de la Olimpia. Programul a revenit la normal

Redactia Brasov

Publicat

pe

Publicitate

După o perioadă cu temperaturi foarte ridicate, vânt cald și ploaie, care au afectat calitatea gheții patinoarului de la Olimpia și i-au forțat pe administratori să reducă numărul de serii, programul singurului patinoar în aer liber din Brașov a revenit la normal.

Iubitorii patinajului sunt așteptați din nou zilnic, în serii de câte o oră, cu începere de la 10:00, 12:00, 14:00, 16:00, 18:00 și 20:00.

Publicitate

Patinoarul funcționează în condiții de siguranță, respectând normele în vigoare privind limitarea răspândirii noului coronavirus.

Citește mai mult

Turism

Gerul dă peste cap activitatea schiorilor din Poiana Braşov

Redactia Brasov

Publicat

pe

Publicitate

Gerul din această dimineaţă a dat peste cap activitatea schiorilor din Poiana Braşov. Din cauză că în Masivul postăvarul temperatura este de sub -20 de grade Celsius telecabinele nu funcţionează deocamdată. Schiorii pot urca în masiv cu celelalte instalaţii.  

„Azi 13 feb: Temperatura – 22 in Postavaru, -15 in Poiana. Din cauza temperaturii deocamdata NU functioneaza telecabinele !!! (sub – 20 pot circula). Functioneaza numai : telegondola, telescaunul Ruia, teleschiurile, Ruia, Stadion, Bradul si Snowpark Bradul.

Publicitate

Toate partiile amenajate si in conditii bune! Fara Lupului jos!!!! Functioneaza instalatiile de produs zapada!!! Ceva ceata sus!”, a transmis Emil Fărcăşanu, administratorul instalaţiilor pe cablu din Poiana Braşov, pe Facebook.

Coadă la telegondolă, de aproape o oră

Publicitate

Deși sunt -16 grade și se resimt -20 în vârful masivului Postăvarul, schiorii și iubitorii sporturilor de iarnă stau la rând la telegondolă.

Sâmbătă dimineaţă erau aproximativ 1000 de persoane, la coadă la telegondolă.

Se stă la rând chiar și 45 de minute, se resimte frigul spun cei care stau la rând. Tinerii și copiii sunt mai hotărâți şi spun că s-au echipat corespunzător.

Publicitate

Jandarmii se plimbă printre turiști si îi avertizează deseori să poarte corect masca de protecţie.

Citește mai mult
Publicitate

De Interes

>