Connect with us
Publicitate

Economic

Regionala CFR Braşov a lansat o licitaţie pentru reparații la drezinele pantograf și vagoanele port-utilaj

Publicat

pe

Regionala Brașov a Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA lansează reparații la drezinele pantograf și la vagoanele port-utilaj din parcul propriu.

Publicitate

În sistemul electronic de achiziții publice a fost postat marți anunțul de licitație cu titlul ”Reparare și întreținere drezine pantograf, vagoane port-utilaj – Reparație planificată la 2 macarale EDK de 20 t (la partea feroviară), reparație planificată la 2 vagoane portbraț tip As, reparație planificată la un vagon tip Rgs (cu o macara UMT și o săpătoare tip MSG)”. Valoarea totală estimată a contractului este de 505.000 de lei, echivalentul a puțin peste 100.000 de euro, transmite clubferoviar.ro.

Pentru a fi apte de circulație și serviciu, vagoanele de uz administrativ aflate în utilizarea Sucursalei Regionale C.F. Brașov – Secțiile IFTE din cadrul Diviziei Instalații – Serviciul Instalații de Electrificare sunt supuse periodic unui ciclu de revizii și reparații care respectă prevederile reglementărilor specifice în vigoare. În prezent este necesară efectuarea reparației periodice (RP) la două vagoane portbraț tip As, două macarale EDK de 20 tf, precum și un vagon tip Rgs pe care sunt montate o macara UMT și o săpătoare tip MSG.

La acestea lipsesc anumite piese și subansamble și necesită executarea unor lucrări de pregătire în vederea transportului la unitatea reparatoare care va executa lucrările de RP. Pentru menținerea/readucerea în stare de funcţionare a acestor mijloace de intervenție scadente la reparație periodică (RP), în vederea utilizării lor la lucrările de întreţinere-reparaţii a liniei de contact și a intervențiilor, este necesară efectuarea de lucrări de reparație periodică RP în unități specializate, reparatoare de material rulant, prin achiziţionarea serviciului de RP la vagoane, macarale EDK și mijloace de intervenție aflate pe acestea, cu lucrări pregătitoare în vederea transportului la unitatea reparatoare. Locul de prestare a serviciilor de reparatii este la sediul reparatorului.

Publicitate

Condiții de participarea la licitația pentru reparații la drezinele pantograf și vagoanele port-utilaj

Pentru participarea la procedura de achiziție se solicită experiență similară. Ofertantul va prezenta ca dovada experienţei necesare pentru executarea contractului o listă a principalelor servicii similare cu obiectul procedurii, executate în ultimii trei ani. Lista va conţine valori, perioade de execuție, beneficiari, indiferent dacă aceştia din urmă sunt entităţi contractante sau clienţi privati.

Serviciile similare cu obiectul procedurii sunt activitățile de revizie și reparație periodică la materialul rulant de cale ferată, cum ar fi: vagoane de marfă, vagoane de uz administrativ, pluguri de zăpadă.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 12 decembrie 2023, ora 15:00. Oferta trebuie sa fie valabilă până pe 12 martie 2024.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes