Connect with us
Publicitate

Administrație

Regionala CFR Brașov a emis ordinul de începere a lucrărilor pentru reconstrucția podului Budila. În maxim un an de zile trenurile care fac legătura cu Întorsura Buzăului vor circula din nou

Publicitate

Publicat

pe

Sucursala Regională de Căi Ferate Brașov a emis joi Ordinul de începere a lucrărilor pentru reconstrucția podului Budila, situat pe linia Hărman – Întorsura Buzăului, la km 17+318, și de amenajare a albiei râului Târlung, informează ClubFeroviar.ro.

Publicitate

Lucrările de reconstrucție a podului feroviar și de amenajare a albiei râului Târlung sunt executate de o asociere formată din două firme românești, SC Confer Group SRL (lider de asociere) și SC Construcții Feroviare Drumuri Poduri SRL și subcontractant declarat SC Radaria SRL, în baza contractului semnat la data de 7 aprilie 2021, a cărui valoare este de 24.592.816,30 lei fără TVA, echivalentul a aproape cinci milioane de euro.

Caracteristici tehnice pentru reconstrucția podului Budila reconstrucția podului Budila

Conform proiectului tehnic, constructorul va realiza pe linia Hărman-Întorsura Buzăului, la km 17+318, un pod nou de cale ferată simplă, cu o deschidere de 70 m, suprastructură metalică, de tip grindă cu zăbrele cale jos, iar infrastructura va fi din culee fundate indirect, după cum a informat CFR SA pe pagina sa de Facebook.

Publicitate

Foto: SRCF Brașov – schiță proiect tehnic pentru pod nou de cale ferată simplă

Caracteristicile tehnice și parametrii specifici ai acestui obiectiv de investiții sunt:

◘ suprafața totală proiectată în zona întabulată – 17.000 m2

◘ deschidere pod – 70 m

◘ lungime linie reabilitată – 301,603 m

◘ prag deversor și bazin disipator cu lățimea – 60.85 m

Publicitate

◘ ziduri de sprijin din beton armat (mal stâng și mal drept) – 60.20 m +19.05 m (aval și amonte)

◘ apărare de mal din gabioane (mal stâng și mal drept) – 184 m.

Sursa de finanţare pentru lucrările de Reconstrucție a podului Budila este asigurată de la bugetul de stat, iar durata contractului este de nouă luni, de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor, la care se poate adăuga o perioadă de maximum trei luni calendaristice, necesare pentru întreruperea lucrărilor pe timp de iarnă.

Podul Budila s-a prăbușit în 2018 și de atunci nu a mai ajuns niciun tren la Întorsura Buzăului. Înainte de prăbușirea podului, pe ruta Brașov-Întorsura Buzăului circulau garnituri aparținând Regiotrans, actualmente Regio Călători.

Momentul prăbușirii podului Budila

video
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes