Connect with us
Publicitate

Politics

Referendumul pentru demiterea primarului din Dumbrăvița a picat. Zachiu Popa își poate continua al cincilea mandat

Publicat

pe

Comuna Dumbrăvița a intrat în istorie după organizarea în premieră în România a referendumului pentru demiterea primarului. La finalul cursei electorale, Zachiu Popa rămâne în fruntea primăriei până la finalizarea celui de-al cincilea mandat. Deși o majoritate covârșitoare a votanților a cerut demiterea edilului, acest lucru nu se va întâmpla pentru că scrutinul nu va fi validat. Principala cerință era ca cel puțin 30% dintre alegători să se prezinte la urne.

Publicitate

1.045 de locuitori au votat, iar pentru ca referendumul să treacă era nevoie de încă 180 de voturi. Prezența la vot a fost de 25,59%, iar dintre cei care au pus ștampila pe buletinul de vot 95,46% au răspuns DA, iar 4,54% au răspuns NU la întrebarea „Sunteți de acord cu demiterea domnului Popa Zachiu, primarul comunei Dumbrăvița, județul Brașov?”.

Rezultatul scrutinului s-a lăsat și cu plângeri penale. Membrii USR PLUS, cei care au și inițiat demersurile pentru organizarea scrutinului, spun că edilul comunei Dumbrăvița i-ar fi amenințat pe localnici pentru a-i speria să nu meargă la vot.

„Intimidarea alegătorilor, amenințări, prezențe în locuri interzise – acesta este filmul evenimentelor prin care PNL prin primarul Popa Zachiu împiedică oamenii să se exprime democratic la referendumul de demitere a primarului. Mai precis, primarul penelist a amenințat oamenii că le taie ajutorul social, dacă merg la vot. S-a instalat în biroul său din Primărie, deși acest lucru este ilegal în ziua votului. La altă secție de vot, un consilier local PNL s-a așezat pur și simplu în ușă ca să împiedice accesul oamenilor în secție. Toate aceste fapte au fost sesizate cu plângeri penale”, a scris pe pagina sa de facebook Cătălin Drulă, liderul interimar al USR PLUS.

Publicitate

Cu două zile înainte de referendum, primarul Zachiu Popa a postat și el un mesaj pe rețelele de socializare în care îi îndemna pe oameni să nu meargă la urne.

„Nu participați la referendum! Nu faceți jocul scandalagiilor de la USR. Un grup de interese vrea să preia controlul asupra comunei noastre! De ce? Pentru a aplica și aici, la noi, modelul USR bazat pe scandal, agresivitate, manipulare și minciuni. Pentru a-și atinge scopul în comuna noastră, acest grup de interese a forțat organizarea unui referendum pentru demiterea primarului ales în mod democratic de dumneavoastră. Acest referendum este un referendum-răzbunare, o probă clară a furiei perdantului”, a spus Zachiu Popa, primarul comunei Dumbrăvița.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes