Connect with us
Publicitate

Administrație

Referendumul de la Codlea a picat. Puțin peste 10% dintre votanți s-au prezentat la urne. Construirea centurii ocolitoare rămâne doar un vis

Publicat

pe

Publicitate

Centura ocolitoare a municipiului Codlea nu pare să fi fost un proiect de interes pentru localnici. Asta ar putea fi concluzia referendumului organizat dumnică. Din totalul de 20.866 de alegători înscriși pe listele permantente, doar 10,55% au mers la urne pentru a pune ștampila pe DA sau NU la întrebarea „sunteți de acord ca artera ocolitoare a municipiului Codlea să se construiască inclusiv printr-o finanțare bancară/împrumut?”.

Doar 2203 persoane au ales să își exercite votul, insă numărul alegătorilor a fost insuficient. Pentru ca referendumul local să fie validat ar fi fost nevoie ca cel puțin 30% dintre codlenii înscriși pe listele de vot să se prezinte la urne.

„Votul celor peste 2.200 de codleni este extrem de important (peste 83% favorabil), dar nu putem nega faptul că absența celorlalți cetățeni cu drept de vot are importanța ei (care nu reprezintă neapărat un vot împotriva construirii ocolitoarei, ci mai degrabă a realizării acesteia prin finanțare bancară) ceea ce a condus la invalidarea referendumului. Acest demers, referendumul, a reprezentat singura opțiune certă prin care se putea realiza artera ocolitoare. Mulțumim codlenilor care au ales să-și exprime prin vot părerea la referendum, dar și celor care au decis, ca prin absență, să ne transmită opinia lor”, a declarat primarul minicipiului Codlea, Mihai Cîmpeanu.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes