Connect with us
Publicitate

Administrație

Referendum la Codlea. Peste 20.000 de oameni sunt așteptați duminică la urne. Ei trebuie să voteze cu DA sau NU dacă vor ocolitoare

Publicat

pe

Publicitate

Peste 20.800 de alegători din Codlea sunt așteptați la referendumul local care se organizează dumnică, 26 septembrie, pentru a răspunde la întrebarea: „Sunteți de acord ca artera ocolitoare a Municipiului Codlea să se construiască inclusiv printr-o finanţare bancară/împrumut?”. Pe fiecare buletin de vot oamenii vor putea pune ștampila pe DA sau NU.

Conform legii, pentru ca referendumul să fie validat este nevoie ca 30% din numărul total de alegători să se prezinte la urne, asta înseamnă peste 6200 de persoane. Proiectul variantei ocolitoare ar putea fi realizat doar dacă 50% din voturle valabil exprimate să fie pozitive. Adică peste 3100 de persoane trebuie să bifeze varianta DA.

„Fiecare cetățean al localității noastre poate să hotărască dacă sunt sau nu de acord cu construirea ocolitoarei. Sitemul democratic se face prin alegeri, prin referendum, iar la Codlea organizăm cea mai democtratică formă de a interacționa în deciziile locale. Este cea mai democratică formă prin care se pot lua decizii la nivel local, întebând cetățenii, prin vot și răspunzând cu DA sau cu NU. Avem în oraș un trafic care s-a triplat, față de ultimii 10-15 ani, avem peste 10.000 de mașini care trec zilnic, avem un trafic greu care datorită dezvoltării industriale s-a intensificat mult mai mult, avem niște drumuri arhicirculate. Am ajuns ca localitatea să fie uneori la fel de aglomerată ca Bușteniul sau alte localități care sunt consacrete la nivel de ambuteiaje”, a declarat primarul municipiului Codlea, Mihai Cîmpeanu, în cadrul unei dezbateri publice.

Singura variantă pentru realizarea ocolitoarei municipiului Codlea ar fi accesarea unui împrumut. Proiectul ar costa peste 70 de milioane de lei, asta în condițiile în care bugetul anual al localității este de doar 55 de milioane de lei. Fonduri europene pentru o astfel de investiție nu pot fi accesate din cauză că orașul nu are cel puțin 50.000 de locuitori, limita minimă impusă de Uniunea Europeană.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes