Connect with us
Publicitate

Administrație

Reducere de 10% la plata taxelor și impozitelor locale din Brașov. Consiliul Local a aprobat dublarea bonificației, începând de anul viitor

Publicat

pe

Publicitate

Vești bune pentru brașovenii. Începând de anul viitor, contribuabilii care își vor achita taxele și impozitele locale, până la data de 31 martie, vor beneficia de o reducere de 10%. Până acum, această bonificație pentru brașovenii care își plăteau dările din timp era de doar 5%. În ultima ședință de Consiliu Local, aleșii au decis practic dublarea acestei bonificații.

„Din anul 2024 brașovenii vor avea o reducere de 10% la plata taxelor efectuate până în data de 31 martie. Astăzi, în cadrul Ședinței ordinare a Consiliului Local al Municipiului Brașov, prin Proiectul de hotărâre privind stabilirea impozitelor și taxelor locale, precum și a taxelor speciale pentru anul 2024, la propunerea noastră, a consilierilor liberali, a fost adoptat un amendament conform căruia am dublat bonificația de la 5% la 10%. Acest amendament care a fost aprobat și de către colegii din deliberativul local și care urmează să intre în vigoare începând de anul viitor”, a anunțat viceprimarul Brașovului, Sebastian Rusu, pe pagina oficială de Facebook.

În aceeași ședință primarul Brașovului, Allen Coliban, a spus că majorarea acestei reduceri ar fi utilă dacă ar duce la o creștere a gradului de încasare. El a mai spus că impactul bugetar va fi foarte mare, în condițiile în care se anunță un an dificil.

„Din punct de vedere principial, ar trebui să ne uităm la două lucruri. Există acest instrument prevăzut de lege, care e în spiritul legii, spiritul este să încurajeze colectarea taxelor în prima parte a anului, să determine agenții comerciali să își facă palta în termenul stabilit pentru aceste bonificații. Dacă ne uităm la efectele comparativ Brașov – Cluj, ar trebui să vedem dacă grila actuală este suficient de motivantă pentru agenții comerciali. Avem un an dificil și se anunță o perioadă de recesiune la nivel global, prin urmare trebuie să fim foarte atenți de câte ori reducem din sursele de venit la bugetul local”, a spus primarul Allen Coliban, în timpul ședinței de plen.

Publicitate

Și directorul Direcției Fiscale Brașov, Marian Voinescu, a luat cuvântul în timpul ședinței.

„Noi am acordat bonificații de 6.750.000 de lei. Deci dacă acordăm în loc de 5, 10%, bonificația ar fi de aproximativ 13 milioane de lei. Având în vedere că la anul vor crețte impozitele cu 13,8%, probabil că bonificația va fi și mai mare. Din punct de vedere al colectării, noi am încasat de la persoane fizice până la de 31 martie aproape 80% și la data aceasta avem bugetul realizat în proporție de 65%. Eu consider că acea bonificație și-a produs efectul, din punct de vedere tehnic vorbind”, a declarat Marian Voinescu, directorul Direcției Fiscale Brașov.

Scopul acordării acestei reduceri este stimularea colectării taxelor și impozitelor locale în primele luni ale anului, astfel încât fluxurile de numerar ale Primăriei Brașov să fie acoperite și să poată exista o bună planificare bugetară. Autoritățile cred că acordarea acestei bonificații nu va duce la ridicarea gradului de colectare mai mult de 80%, cât este în prezent.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes