Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Record! Un milion de documente inventariate la Biblioteca Județeană „George Barițiu”

Publicat

pe

1.000.000 de documente inventariate la Biblioteca Județeană „George Barițiu”. În cadrul Serviciului Dezvoltarea şi Prelucrarea Colecţiilor, numărul de inventar ce se atribuie unităţilor de bibliotecă prelucrate a ajuns la 1.000.000.

Publicitate

„De la primul număr de inventar, repartizat în anul 1950 volumului de nuvele “Cine a trădat?” de Renaud Michel, în fondul bibliotecii noastre au fost inventariate diverse tipuri de documente : cărţi, reviste, ziare, hărţi, vederi/cărţi poştale, microfilme, afişe, pliante, diapozitive, manuscrise, planşe, tablouri, cărţi de colorat, partituri, discuri vinil, casete audio şi video, cd-uri, dvd-uri, audiobook-uri şi benzi desenate. Desigur, de-a lungul timpului, au fost scoase din circulaţie documentele uzate, fondul bibliotecii fiind de peste 670.000 de unităţi de bibliotecă în anul 2022.”, au transmis reprezentanţii Bibliotecii Judeţene „George Bariţiu”.

Numărul de inventar “câştigător” 1.000.000 este atribuit titlului “Descoperă animalele în 4D”, o carte pentru copiii iubitori de animale. Acest volum se va regăsi în colecţiile Filialei 6 – Secţia pentru copii şi tineret, str. Iuliu Maniu nr.6.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes