Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Record de întârzieri la CFR. În doar 5 zile, trenurile au întârziat aproape 40 de zile. O garnitură plecată de la Braşov, a ajuns la destinaţie cu aproape 5 ore întârziere

Publicat

pe

E haos pe calea ferată: o călătorie cu trenul a devenit o enormă sală de aşteptare şi cifrele vorbesc de la sine: în doar cinci zile s-au cumulat întârzieri, atenţie, de peste 39 de zile.

Din informațiile obținute de Observator, în ultimele 5 zile au fost înregistrate peste 18.000 de minute întârziere din cauza defectării unor vagoane și locomotive, dar și din lipsa unor garnituri.

În același timp, călătorii au așteptat mai bine de 28.000 de minute în gări și trenuri din cauza infrastructurii feroviare. Aici ne referim la instalații și la întârzierile generate de restricțiile de viteză sau de accidentele care au avut loc pe calea ferată. Nu în ultimul rând, în ultimele 5 zile au fost înregistrate peste 10.000 de minute de întârziere din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile. Dacă tragem linie, ajungem la 50.000 de minute de întârziere în doar 5 zile.

CFR Călători informează că în cursul nopţii 26/27 iulie 2023, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile în zonele Gheorgheni – Izvorul Mureșului , s-au produs deranjamente la infrastructura feroviară (lipsă de tensiune în linia de contact / căderi copaci) ce au condus la întreruperea temporară a circulației, survenind întârzieri cuprinse între 30 și peste 360 minute în circulaţia trenurilor CFR Călători, astfel:

Publicitate
  • IRN 12406, Brașov – Valea lui Mihai – 281 minute.
  • IRN 1941, Satu Mare – Mangalia – 376 minute.
  • R 1942, Mangalia – Satu Mare – 300 minute.
  • IRN 1642, Baia Mare – București – 300 minute.
  • IRN 1641, București – Baia Mare – 300 minute.

În urma acestor deranjamente, circulația trenurilor va fi afectată la nivelul întregii rețele, fiind necesare decalări ale orelor normale de circulație pentru asigurarea legăturilor la destinația finală pentru toți pasagerii trenurilor întârziate.

Circulația în zonele afectate se va desfășura în funcție de măsurile operative stabilite și dispuse de managerul infrastructurii feroviare – CFR SA. Detalii despre situaţia circulaţiei pot fi solicitate la managerul infrastructurii feroviare – CFR SA, cel care organizează şi dirijează circulaţia tuturor trenurilor pe calea ferată.

CFR Călători a pus la dispoziția managerului de infrastructură – CFR SA, tracţiune diesel, după producerea deranjamentelor.

CFR Călători cere scuze pasagerilor pentru problemele întâmpinate.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes