Connect with us
Publicitate

Administrație

Reclamele firmelor din centrul Braşovului, tot în haos. Consiliul Local a respins proiectul prin care se voia reglementarea panourilor publicitare

Publicat

pe

Publicitate

Aspectul Braşovului în ceea ce priveşte publicitatea stradală nu se va schimba în perioada următoare, după ce consilierii locali braşoveni au respins în şedinţa de plen de joi, 25 aprilie, regulamentul de organizare şi desfăşurare a activităţii de publicitate, reclamă şi afişaj în municipiul Braşov.

Potrivit proiectului de hotărâre, municipiul ar fi urmat să aibă zone de publicitate restrânsă şi zonele de publicitate lărgită. De asemenea, urma să introducă, între alte prevederi, şi un design în acord cu imaginea de ansamblu a străzii, iar excesul de „informaţie” nu ar mai fi fost permis, transmite bzb.ro.

În timpul şedinţei de plen, arhitectul-şef al municipiului Braşov, Dragoş Oprea, a declarat că aprobarea unui nou regulament de publicitate este necesar, printre altele, „pentru a proteja patrimoniul construit al oraşului”.

La rândul său, primarul Braşovului, Allen Coliban, a declarat că „este foarte important să aprobăm şi să impunem acest regulament, dacă ne pasă de oraşul nostru”.

Publicitate

Argumentele primarului şi ale arhitectului şef nu au fost convingătoare, pentru că proiectul de hotărâre nu a obţinut cele 13 voturi de care avea nevoie pentru fi aprobat. Mai exact, dintre cei 25 de consilieri care şi-au exprimat opţiunea, 12 au votat „pentru”, iar 13 s-au abţinut.

Aleşii care nu au fost de acord cu acest regulament nu şi-au motivat opţiunea.

În prezent, cel puţin Centrul istoric al Braşovului este „împânzit” cu reclame de toate formele, culorile şi dimensiunile şi intensităţile luminoase.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes