Connect with us
Publicitate

Social

Recensământul populației de urși din România va fi finalizat în această primăvară: „Cercetătorii din Braşov lucrează în timp real la secvențierea ADN-ului”

Publicat

pe

Publicitate

În curând, va fi gata recensământul urșilor bruni din România. Se fac analize pe bază de ADN, spune ministrul Mediului. Astfel, ar urma să avem date privind populația de urși din țara noastră cât mai aproape de adevăr… și nu bazate pe estimări.

Guvernul a cerut recomandări de la Comisia Europeană privind măsurile pe care ar trebui să le ia în cazul urșilor care ajung în localități – și atacă animale și oameni.

Ministrul Mediului, Mircea Fechet: „În această primăvară vom termina acel celebru recensământ”

Recensământul urșilor este în lucru, spune ministrul Mediului. Ar putea fi gata în această primăvară, potrivit europafm.ro.

„În urmă cu câteva zile am fost la Institutul de cercetare din Brașov și am văzut cum cercetătorii lucrează în timp real la secvențierea ADN-ului populației de urs brun din România. În această primăvară vom termina acel celebru recensământ”, a declarat ministrul Mediului, Mircea Fechet.

Publicitate

În aprilie anul trecut, Ministerul Mediului anunța că avem în țară între 7500 și 8000 de exemplare de urs brun. Un calcul făcut pe baza creșterii medii anuale din Uniunea Europeană, de puțin peste un procent anual. Cum multe localități sunt atacate de urși, ministrul actual, Mircea Fechet, spune că se vor pregăti măsuri de protecție a respectivelor zone.

Ministrul Mediului, Mircea Fechet: Un studiu ne va pune la dispoziție un set mult mai extins de date despre ursul brun

„În spatele oricărei decizii e nevoie de certificare de cercetare științifică, e nevoie de date concrete și aștept cu nerăbdare să văd numărul, și nu doar numărul populației de urs brun, pentru că studiul respectiv ne va pune la dispoziție un set mult mai extins de astfel de date”, a mai precizat Mircea Fechet.

România așteaptă răspunsul Comisiei Europene, după ce minsitrul Mediului, susținut de alte state cu populație de urși în creștere, a cerut clarificări, dacă gradul de protecție pentru ursul brun trebuie menținut sau nu. Tot Mircea Fechet precizează că NU este de acord cu vânarea urșilor … Încă nu e clar la ce măsuri s-au gândit guvernanții.

„Nu vom rezolva doar împrejmuind cu gard electric toată România problema urșilor. Doar dacă vom securiza toate pubelele”, a mai spus ministrul Fechet.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes