Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Reacție dură a primarului din Sfântu Gheorghe după ce Curtea de Apel Brașov a anulat hotărârea de guvern privind steagul orașului: „Nu înțeleg cum este posibil ca două asociații vădit șovine să obțină anularea unei decizii luate de Guvernul României”

Publicat

pe

Publicitate

Primarul municipiului Sfântul Gheorghe, Antal Arpad, a comentat în termeni duri decizia Curții de Apel Brașov, care a dat dreptate Forumului Civic al Românilor din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş și a anulat HG prin care a fost adoptat simbolul local de la Sfântu Gheorghe.

Primarul a transmis mesajul lui prin-o postare pe  reţelele sociale. Postarea integrală a lui Arpad Antal.

Este incredibil și absurd că instanța a anulat hotărârea de guvern privind steagul Municipiului Sfântu Gheorghe
Am primit şocat vestea că Curtea de Apel Brașov a admis cererea absurdă de anulare a steagului oraşului nostru. Pur și simplu nu înțeleg cum, într-un stat de drept, este posibil ca două asociații vădit șovine și care urăsc maghiarimea (al căror unic scop este de a perturba relațiile interetnice pașnice și de a agrava relația româno-maghiară) să reușească să obțină anularea în primă instanță a unei decizii luate de Guvernul României, în baza unei legi în vigoare, cu respectarea tuturor cerințelor și normelor!

Sper în continuare să putem rezolva odată pentru totdeauna aceste dispute simbolice, astfel încât comunitățile din Transilvania să poată folosi steagurile comunitare fără niciun fel de deranj, pentru că așa este normal.

Publicitate

Am încredere și cred că există lucruri mai importante în secolul XXI decât atacarea constantă a unei comunități pentru identitatea și simbolurile sale. În orice caz, a fost naiv din partea mea să presupun că atât provocatorii care își câștigă existența din astfel de acţiuni, cât și cei ascunşi în spatele lor, au uitat de steagurile comunităților locale. Evident că nu, pentru că, dacă aceste probleme create în mod artificial vor fi rezolvate, vor rămâne fără slujbă. De fapt, sunt dezamăgit că acest lucru se poate întâmpla în România, care se prezintă în străinătate ca un stat model pentru rezolvarea problemelor minorităților. Și să nu ne facem iluzii, Sfântu Gheorghe este doar primul caz, vor urma multe altele. Nu asta așteptăm de la România, ci înțelegere și respect față de comunitatea maghiară!

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes