Connect with us
Publicitate

Turism

Reacția unui tânăr maghiar venit vacanţă în România: „Îmi plac Târgu Mureș, București și Brașov. Dar cel mai mult mi-a plăcut în Munții Făgăraș”

Publicat

pe

Venit să-și petreacă vacanța de vară în România, un tânăr maghiar s-a declarat încântat de peisajul, orașele și oamenii de la noi din țară. Laci recunoaște că avea idei preconcepute și își imagina cu totul altfel România.

Publicitate

Acum, însă, el vorbește numai în termeni elogioși despre munții și orașele de aici, despre cum oamenii l-au primit cu căldură, petrecând ore minunate în compania lor, transmite gandul.ro.

România văzută prin ochii maghiarului Laci

În această vară, el a pornit din Ungaria, cu niște prieteni, spre România, alegând țara noastră ca destinație de vacanță. Și, spune Laci, nu regretă niciun moment alegerea făcută, dimpotrivă, se felicită!

Publicitate

„Am venit cu niște prieteni cu mașina și am ales un traseu interesant, zic eu. Am intrat prin Oradea, apoi Cluj, Târgu Mureș, Brașov, Sibiu și București.  Înainte de București, am fost în Munții Făgăraș. Și mi-a plăcut foarte, foarte mult, nu mă așteptam să fie așa de frumos”, a spus el.

Tânărul mai fusese o singură dată în România, la începutul anilor ’90, iar șocul schimbării, văzut acum, nu e deloc mic.

„Când eram copil, am fost în Târgu Mureș și București, cred că prin 1993-1994. Atunci erau două orașe cenușii, triste cumva. Ceea ce am văzut azi diferă total. Dintre toate cea mai frumoasă e Oradea, apoi Cluj și Sibiu. Îmi place însă și Târgu Mureș, București și Brașov, care sunt cumva diferite între ele. Dar cel mai mult mi-a plăcut în Munții Făgăraș. În munți, am văzut urme de urs, iar localnicii ne-au spus că e plin de aceste animale acolo”, a adăugat el.

Cum i-a caracterizat maghiarul Laci pe români

Referitor la români, el recunoaște că avea unele păreri nu tocmai bune, însă acum s-a convins de cum stau lucrurile cu adevărat.

Publicitate

„Când i-am propus prietenei mele că vreau să mergem în România, m-a întrebat dacă glumesc. A zis că ne luăm bătaie, că românii ne urăsc. Dar a văzut și ea că nu e așa. Poate că lucrurile astea s-ar fi întâmplat acum 30 de ani când era dușmănie mare între români și maghiari, dar acum relațiile s-au normalizat. Recunosc că aveam și eu temeri, aveam cu totul altă impresie despre ei. Eu nu mă așteptam să ne ia la bătaie, dar mă așteptam să simțim ostilitate”, a admis Laci.

„Din Oradea și până în București am întâlnit oameni simpatici, iar cu unii chiar ne-am împrietenit. De exemplu, am stat în centrul Bucureștiului până dimineața cu un grup de tineri români și ne-am înțeles de minune. Ura și toată mizeria ce rezultă de acolo vine de la politicieni, nu de la oameni. Pentru că oamenii normali, fie maghiari, fie români, au înțeles că ne unesc mai multe decât ne despart și că suntem exact la fel, suntem oameni” – Laci, un tânăr maghiar venit în vizită în România

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes