Connect with us
Publicitate

Administrație

Răzvan Cherecheș, profesor de Sănătate Publică, critică politizarea campaniei de vaccinare de către USR PLUS: „E o greșeală”

Publicat

pe

Publicitate

Vicepremierul Dan Barna, copreședinte USR PLUS, alături de ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, și alți lideri USR PLUS au lansat campania „Ne vaccinăm și scăpăm” cu scopul de a ”ajuta cu toate resursele noastre să atingem țintele de vaccinare în România”.

”Avem milioane de doze de vaccin disponibile, dar numărul persoanelor care se vaccinează scade zilnic, într-un ritm îngrijorător, care ar putea pune în pericol măsurile de relaxare, ritmul revenirii la normalitate, viața a sute de mii de români. De astăzi, vom avea corturi de informare în toate marile orașe din țară, membrii noștri vor împărți pliante și vor răspunde la orice întrebări aveți legate de vaccinarea împotriva COVID-19. Plecăm și în caravane locale în fiecare județ, astfel încât să ajungem și la oamenii din mediul rural, care au nevoie de mai multe informații despre vaccinare”, susțin lideri USR PLUS.

Campanie criticată de Cherecheș: ”E o greșeală”
Doar că această campanie are un iz puternic de politizare a unei campanii care ar trebui să fie neutră. ”Politizarea campaniei de vaccinare este o greșeală! Una mare! Alianța USR-Plus a pornit o campanie de informare privind vaccinarea pe partid – cu sigla partidului, în corturi ale partidului, cu oameni în tricouri personalizate. Campania de vaccinare este o chestiune de sănătate publică care ne afectează pe toți, indiferent de culoarea politică, culoarea pielii sau preferințe de orice fel campania de informare privind vaccinarea TREBUIE să fie implementată de autorități – Ministerul Sănătății, Institutul Național de Sănătate Publică, Direcțiile de Sănătate Publică”, a declarat Răzvan Cherecheș, profesor de Sănătate Publică la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj Napoca.

Conform acestuia, un partid/coaliție (la guvernare) care alocă resurse (timp, energie, materiale, …) pentru o campanie proprie privind stimularea vaccinării va crea doar zgomot și confuzie, în loc să ajute. ”Avem nevoie de o (una) campanie unitară, de un singur brand, de mesaje și concepte care sunt integrate și complementare! Așa cum e acum, USR-PLUS încearcă mai degrabă să promoveze partidul propriu!” a mai spus Cherecheș.
Răzvan Cherecheș a fost pentru scurt timp consilier la Ministerul Sănătății pe când acesta era condus de Vlad Voiculescu. Pentru că nu i s-a cerut părerea mai niciodată, a decis să facă un pas în spate. De altfel, Cherecheș este unul dintre cei mai credibili specialiști care comunică pe tema COVID.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes