Connect with us
Publicitate

Util

Răzvan Cherecheș: „Decizia de a elimina din școli pragul de 6 la mie este una iresponsabilă”

Publicat

pe

Publicitate

Expertul în sănătate publică Răzvan Cherecheș susține că decizia de a elimina din școli pragul de 6 mie este una iresponsabilă, egoistă și lipsită de empatie, nefiind bazată pe dovezi științifice.

Răzvan Cherecheș crede că în urma deciziei va crește foarte multa rata de infectare

„Decizia de a elimina pragul de 6 mie este una iresponsabilă și care nu este bazată pe dovezi științifice. Este ca și cum s-ar decide că promovabilitatea la Bacalaureat de va face de la nota 2 în sus și apoi ne-am bate cu pumnul în piept că avem rezultate bune. Scoaterea pragului de 6% (scos în mod arbitrar, fără un suport științific – exact la fel cum a fost introdus) mută presiunea și responsabilitatea pe familii și scutește ministerul educației de orice complicație – ei insistă să țină deschise școlile și nu au nicio legătură directă cu bunicii nevaccinați sau copiii cu comorbidități care vor ajunge la terapie intensivă. O abordare egoistă și lipsită de empatie”, a explicat Cherecheș.

Expertul în sănătate publică mai spune că Ministerul Educației nu a făcut pregătirile necesare pentru valul 4 și arată care sunt soluțiile sale.

Publicitate

„Sunt extrem de acord cu importanța ca școala să fie față în față, dar acest lucru putea fi obținut doar dacă se pregăteau și introduceau încă din vară: testarea săptămânală a tuturor copiilor și cadrelor didactice, obligativitatea vaccinării la cadrele didactice, introducerea de protocoale și metode de ventilație pasivă și activă în clase, obligativitatea măștii cu repercursiuni în cazul nerespectării și asigurarea distanțării în sălile de clasă”, a adăugat Răzvan Cherecheș.

Decizia privind anularea pragului de 6 la mie pentru închiderea școlilor a fost anunțată miercuri de ministrul Educației în urma unei consultări cu specialiștii în domeniul medical.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes