Connect with us
Publicitate

Eveniment

Razie printre taximetriştii braşoveni. 28 de amenzi au fost aplicate. Şoferi beţi şi care nu purtau centura de siguranţă

Publicat

pe

Publicitate

A fost razie printre taximetrişti. Ieri poliţiştii braşoveni au făcut mai multe controale printre conducătorii de taxi pentru a verifica legalitatea documentelor, verificarea tehică a autoturismelor sau dacă şoferii se află sub influenţa alcoolului. razia a avut loc în intervalele orare 09.00 – 10.30 și 12.00 – 14.00. pentru abaterile constatate, polițiștii brașoveni au aplicat 28 de sancțiuni contravenționale, dintre acestea 24 pentru nerespectare prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, utilizarea telefoanelor mobile în mod neregulamentar, lipsa documentelor asupra conducătorilor auto, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și 4 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea Legii privind transportul în regim taxi și în regim de închiriere, cu modificările și completările ulterioare.

De asemenea, polițiștii au reținut un certificat de înmatriculare și două permise de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice. Dintre cele două permise de conducere reținute, un permis de conducere a fost reținut ca urmare a constatării în flagrant delict de către polițiști a unui conducător auto, ce desfășura transport public de persoane, în regim taxi, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

Polițiștii au depistat un bărbat, în vârstă de 69 ani, care conducea un autovehicul pe strada Octavian Augustus din municipiul Brașov, efectuând transport public de persoane, în regim taxi, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Procedându-se la testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 0,50 mg/l alcool pur. În consecință, acesta a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Publicitate

În cauză, s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes