Connect with us
Publicitate

Eveniment

Razie la magazinele din Săcele. Produse expirate şi contrafăcute şi magazine care nu foloseau casa de marcat. Amenzi de 50.000 de lei

Publicitate

Publicat

pe

Razie a poliţiştilor braşoveni în magazinele din Săcele. Oamenii legii au găsit nereguli grave şi au aplicat amenzi în valoare de 50.000 de lei. Printre neregulile constatate au fost, magazine care nu foloseau casa de marcat şi care vindeau produse expirate. mai mult, poliţiştii au deschis si două dosare penale pentru oameni care vindeau produse contrafăcute.

Publicitate

Au fost verificaţi în total 12 operatori economici şi au fost aplicate şapte sancţiuni: cinci pentru că nu aveau casă de marcat, doi pentru produse expirate şi alţi doi pentru produse ciontrafăcute.

„Polițiști brașoveni au constatat două infracțiuni și au întocmit dosare penale în care efectuează cercetări sub aspectul savârșirii infracțiunilor de punere în circulație de produse contrafăcute, cu un prejudiciu la bugetul de stat de aproximativ 2.500 lei, ca urmare a identificării la un agent economic a unui contract de închiriere încheiat în anul 2021 (pentru un spațiu comercial), care nu a fost declarat la organul fiscal, veniturile realizate din închiriere nefiind fiscalizate.

În conformitate cu prevederile  O.U.G. nr. 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, a fost confiscată suma de aproximativ 1.800 lei și au fost ridicate articole vestimentare contrafăcute ce purtau însemnele grafice ale unor mărci de notorietate.

Publicitate

Totodată, reprezentanții a două societăți comerciale au fost invitați la sediul unității de poliție, pentru a prezenta actele contabile și alte documentele suplimentare, în vederea continuării cercetărilor specifice de către polițiștii specializați în investigarea criminalității economice.”, a transmis IPJ Braşov.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes