Connect with us
Publicitate

Eveniment

Razie în pieţele din Braşov. Amenzi de aproape 70.000 de lei aplicate de poliţişti

Publicat

pe

Poliţiştii braşoveni au aplicat aproape 40 de sancţiuni în valoare totală de aproape 70.000 de lei, în cadrul unei ample acţiuni de control desfăşurată joi, în pieţele agro-alimentare din municipiul Braşov.

Publicitate

Conform unui comunicat remis, vineri, de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Braşov, la acţiune au participat poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice şi din cadrul Birolui Rutier, în colaborare cu doi inspectori ai Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Braşov.

Scopul controalelor a fost prevenirea şi combaterea infracţionalităţii în domeniile drepturilor de autor, evaziunii fiscale şi contrabandei, precum şi pentru adaptarea, în plan operaţional, a măsurilor din competenţa structurilor IPJ Braşov în vederea prevenirii şi limitării răspândirii noului coronavirus, a precizat sursa citată.

Au fost verificaţi 46 de operatori economici, legitimate 38 de persoane şi verificate în trafic 46 de autovehicule.

Publicitate

Dintre cele 39 de sancţiuni contravenţionale aplicate, în valoare de 68.000 de lei, 23 au fost pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, 14 pentru încălcări ale dispoziţiilor prevăzute în O.U.G. nr. 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, 1 pentru nerespectarea Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere şi 1 pentru nerespectarea H.G. 984/2005, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor.

Totodată, au fost reţinute 2 permise de conducere şi a fost confiscată suma de 4.105 lei în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 28/1999.

Aceste controale în pieţe s-au desfăşurat în paralel cu alte acţiuni ale Poliţiei care au avut ca scop verificarea modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă, în vederea limitării răspândirii virusului Sars-CoV-2, acţionând în zonele aglomerate şi în staţiile şi mijloacele de transport în comun pe raza judeţului Braşov.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes