Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Razie în Gârcini, la familii care furau curent electric. Trei locuri de consum neautorizat au rămas fără energie

Publicat

pe

Echipele Departamentului de Investigații Energetice din cadrul DEER, în colaborare cu Poliția Municipiului Brașov și Inspectoratul Județean de Jandarmerie Brașov au organizat o acțiune de verificare a instalațiilor de alimentare cu energie electrică a utilizatorilor din localitatea Săcele, zona Gârcini.

Publicitate

Din totalul instalațiilor verificate în data de 11.02.2021 au fost identificate 3 locuri cu consum neautorizat de energie electrică, prin intervenții artizanale asupra echipamentelor electroenergetice.

Aceste branșamente neconforme implică un risc major pentru populația din zonă, pot crea perturbaţii în reţeaua de alimentare cu energie electrică sau pot provoca electrocutări ori incendii.

Potrivit prevederilor Art. 92 alin. (1) şi alin. (2) din Legea 123/2012 – Legea energiei electrice şi a gazelor naturale: „Deteriorarea, modificarea fără drept sau blocarea funcţionării echipamentului de măsurare a energiei electrice livrate ori modificarea fără drept a componentelor instalaţiilor energetice constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă. Executarea sau folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.” De asemenea, potrivit alin. (4), chiar şi tentativa la infracţiunile menţionate se pedepseşte.

Publicitate

 

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Mogos Ilie catalin

    13 februarie, 2021 at 12:56 pm

    Va mirati ca fura lumea curent …. pai pentru orasul brasov s-a cerut deviz de conectare de 76 mii euro pt o locuinta cum sa dai atatia bani ????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

De Interes