Connect with us
Publicitate

Social

Războiul UE contra plasticului continuă: Mai multe obiecte vor fi interzise din 3 iulie în magazinele și restaurantele din România

Publicat

pe

white spoon

Deșeurile din plastic rămân în continuare o problemă la fel de presantă și în 2021, la nivelul statelor membre UE. Supermarketurile și magazinele din România comercializează încă produse de plastic, de la tacâmuri, farfurii, dar și bețișoare de urechi din plastic, paie, pungi și ambalaje.

Publicitate

Însă, începând cu data de 3 iulie 2021, toate aceste obiecte vor fi interzise din supermarketurile și magazinele de orice tip, dar și din restaurante.

„Statele membre au avut doi ani pentru a adopta Directiva privind reducerea impactului anumitor produse din plastic asupra mediului (Directiva Single Use Plastics – SUP) și trebuie să înceapă să o aplice de la 3 iulie 2021. Iar o problemă gravă precum deșeurile marine merită o soluție urgentă. Comisia a adoptat norme pentru a asigura aplicarea corectă și armonizată a noilor reguli în toată UE. Normele vor clarifica noile reguli și ar trebui să stimuleze alternative sustenabile care să evite deșeurile marine și să ajute industria UE să meargă spre un model mai circular de business, a spus Virginijus Sinkevičius, comisarul UE pentru Mediu, Oceane și Pescuit, într-un interviu acordat HotNews.

În mai 2018, Comisia Europeană a mai propus o directivă contra plasticului, ce avea atunci în vedere reducerea pungilor de plastic de unică folosință, după ce Uniunea Europeană va pune în aplicare Directiva privind limitarea impactului unor produse de plastic asupra mediului.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes