Connect with us
Publicitate

Social

Războiul parcărilor prelungește gratuitatea pentru brașoveni. Vor fi reanalizate peste 50.000 de locuri de parcare în cadrul unui proiect amplu de reorganizare

Publicat

pe

Municipalitatea duce un război în toată regula cu P&P SRL, fosta firmă care administra parcările din Brașov. Procesele intentate de ambele părți sunt atât de multe încăt s-a pierdut numărul lor, asta o spune chiar primarul Allen Coliban. Un lucru este cert, brașovenii nu vor plăti parcarea prea curând, iar municipalitatea nu intenționează să recupereze daunele de la aceștia. Mai mult, toate parcările din municipiu vor fi reanalizate în cadrul unui proiect de reorganizare.

Un nou masterplan pentru parcări în maxim două luni

„Planul este să să refacem regulamentul nu putem să venim la Regulamentul decis în toamna anului trecut cel care a fost atacată în instanță. Avem nevoie de un regulament nou. Asta ne dă și o oportunitate de a regândi și de a avea o dezbatere publică reală pe tema aceasta. Nu știu dacă tarifele sunt cele pe care ar trebui să le modificăm în primul rând cât intervalele orare și ideea de de proximitate de riverani de spațiul din jurul locuinței în care pot să beneficiez de anumite facilități pentru a parca mașina și totodată oportunitatea e dată și de faptul că putem acum să reanalizăm cele 8.000 de locuri care au fost date calup la P&P și să vedem câte dintre ele sunt de fapt parcări rezidențiale să le trecem în formatul acesta de parcări rezidențiale. Erau 2.400 de parcări în fostul contract la care s au adăugat 8.000 de parcări date bonus.

Deci vorbim despre 2.400 de parcări care au fost dintotdeauna publice sau de când a existat precedentul contract la care anul trecut s-au adăugat 8.000 locuri de parcare locuri care erau netarifate locuri care erau în anumite situații locuri din zone mai puțin tranzitate de turiști sau fără vad comercial. Pot da ca exemplu strada Lungă care au devenit peste noapte parcări publice oamenii care își parchează mașina în fața casei s au trezit că brusc trebuie să plătească tarife exorbitante. Practic puteam cu ocazia aceasta să regândim să analizăm cele 8.000 și inclusiv celelalte 2.400 sau cealaltă până la 56.000 aproape locuri când total de parcare să vedem care dintre ele trebuie să fie publice care rezidențiale” a declarat Coliban

Publicitate

Tarifele nu se vor schimba dramatic

Legat de tarife mai m ați întrebat ce vom face cu faptul că acuma nu se plătește. E simplu. Faptul că acum nu se plătește este din culpa clară și unică a concesionarului motiv pentru care am depus o plângere penală și vom recupera în instanță acești bani. Este un prejudiciu pe care concesionarul îl aduce municipalității și comunității brașovene pentru că refuză să ne dea nouă înapoi bunurile de retur care potrivit contractului sunt ale municipalității. La ora actuală avem o infrastructură care din toate punctele de juridice este proprietatea noastra municipalității dar pe care nu o putea opera pentru că cineva se ascunde și refuză să vină să semneze predarea primirea” a spus edilul brașovean.

Departament nou în cadrul Primăriei pentru administrarea parcărilor pe baza nucleului existent
„Vom angaja vom angaja oameni suplimentari va fi un departament nou creat. Încă suntem în faza de discuții pentru că dacă luăm în calcul preluarea parcărilor atunci cu siguranță va trebui să menționăm corect. Totodată dacă se va înființa atunci nu vom prelua și va fi administrată și parcarea Regina Maria și parcarea din Poiană și așa mai departe adică este un proiect mai amplu. În cazul în care se va realiza acest serviciu va trebui să avem toate aceste lucruri în calcul.” a declarat viceprimarul Sebastian Rusu

„Pot să zic în primul rând avem deja personal și oameni care au atribuții conexe acestui domeniu atât în zona de parcare din Poiana Mică cât și în parcarea de la Regina Maria cât și serviciu în sine de urmărire de parcări. Deci avem deja un nucleu de la care începem și care vom opera.

Dacă ne uităm pe activitatea concesionarului ceea ce însemna o relație cu clientul noi deja avem dispecerat și ar fi aiurea să dublăm atribuții. Se pune problema în ce măsură și care va fi volumul astfel încât dacă e necesar să suplimentăm resursa umană pe aceste zone. Practic pornim de la personal pe care deja îl avem care are atribuții. Știe să facă genul acesta de activitate și de acolo de acolo construim.” a adăugat Allen Coliban.

Pierderile provocate de neplata parcărilor va fi suportată de P&P, nu de brașoveni

„Ar fi aberant. Nu avem nu brașovenii au greșit în această relație în această relație alegând și concesionar de la concesionar îl vom recupera. El trebuie să plătească. Legat de felul în care se vor modifica sau nu tarifele. Cred că decizia aceasta aparține în primul rând Consiliului Local și este un subiect pentru dezbaterea publică dar și politică din săptămânile următoare. Totodată vă amintesc că în parte din studiile la care lucrăm și pe care vrem să le recepționa în această vară se referă și noua politică de parcări și pe baza acestei poziții se pare că putem să venim și cu o fundamentare mai bună a viitoarelor tarife. La ora actuală nu cred că tariful în sine a fost marea problemă pe care l am primit de la cetățeni. Deci un nou regulament de parcări ar trebui să avem o lună și jumătate ca termen orientativ și parte din politica aceasta. Cred că în primul rând ne vom uita la intervalele orare. Ideea aceea de a fi singurul oraș prin care se realizează și patru doritori patru ar fi prima care ar trebui să fie regândită.” a conchis Coliban.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes