Connect with us
Publicitate

Administrație

RATBV va prelua cursele de Săcele din data de 1 septembrie. Autobuzele vechi vor dispărea: „Avem în flotă inclusiv autobuze cu norma de poluare Euro 3”

Publicat

pe

Publicitate

Autobuzele vechi ale operatorului de transport călători din Săcele vor dispărea de pe străzi din 1 septembrie, dată de la care municipiul vecin va deservit de RATBV. Ba mai mult, din toamnă, ar putea fi reintrodusă pe traseu linia Săcele – Livada Poştei (Braşov). Pentru călători, vestea este una bună, pentru că va însemna o reducere a costului. Mai exact, dacă în acest moment o călătorie de la Săcele la Terminalul Poienelor costă 3 lei, iar pentru drumurile în municipiul Braşov se mai plăteşte biletul pentru RATBV (4 lei), din 1 septembrie va fi valabil biletul unic de 60 de minute (4 lei).

Primarul municipiului Săcele, Virgil Popa, a declarat că preluarea transportului în comun din municipiul vecin de către RATBV se va face în contextul în care licenţa operatorului Servicii Săcelene expiră în 31 august şi nu va mai fi prelungită. „Nu putem ţine pasul. Avem în flotă inclusiv autobuze cu norma de poluare Euro 3, unele vechi de 20 de ani. Nu avem cum să cumpărăm 20 de autobuze noi, aşa că am început demersurile pentru preluarea serviciului de către RATBV. Deja în acest moment se fac monitorizări ale fluxurilor de călători, se pregăteşte studiul de oportunitate, iar în luna martie avem în plan să aprobăm o hotărâre de Consiliu Local privind acest serviciu”, a declarat primarul municipiului Săcele, Virgil Popa, potrivit bzb.ro.

Edilul a menţionat că din momentul în care se va schimba operatorul, transportul în comun din municipiul Săcele va fi asigurat cu autobuze ale RATBV.

În acest moment, Săcelele are trei linii de transport în comun, respectiv Gârcini – Terminal Poienelor (Braşov), Garaj (Săcele) – Terminal Poienelor (Braşov) şi Garaj (Săcele) – Brădet (Săcele).

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes