Connect with us
Publicitate

Social

Rata șomajului în Brașov, cea mai mică din ultimele 12 luni

Publicat

pe

Numărul șomerilor a atins un minim la Brașov, în luna octombrie a acestui an. Astfel, rata șomajului în județ a ajuns la 2,2%, cea mai mică din ultimele 12 luni, cu aproape 300 de șomeri mai puțini față de luna precedentă și cu peste 1.000 față de aceeași lună a anului trecut.

Publicitate

Numărul șomerilor din județ a fost la finalul lunii octombrie de peste 5.600. În rândul bărbaților, această rată a scăzut la 2%, în timp ce în cazul femeilor cifra este de 2,3%. În totalul populației apte de muncă, ponderea șomerilor din județ este de 1,4%, arată datele sunt oferite de Direcția Județeană de Statistică Brașov citate de Radio România Brașov FM.

Cea mai mare rată a șomajului este la Ormeniș, unde aproape un sfert din cei apți de muncă sunt șomeri. Cifre mari se înregistrează și la Ticușu, Lisa, Șoarș, Racoș, Comăna și Cincu. În cifre absolute, municipiul Brașov are cele mai multe persoane aflate în căutarea unui loc de muncă – 827. Făgăraș, Ormeniș, Hoghiz, Tărlungeni și Racoș sunt alte localități cu un număr mare de șomeri. Patru din cinci persoane care nu au un loc de muncă nu primesc nici indemnizație.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

De Interes