Connect with us
Publicitate

Social

Rata de infectare cu SARS-CoV-2 a scăzut la 0 la mie în staţiunea Bran. În urmă cu o lună avea indicele peste cinci la mie

Publicat

pe

castelul Bran

Staţiunea Bran înregistrează, marţi, zero cazuri de infectare cu noul coronavirus la mia de locuitori, după ce în urmă cu mai puţin de o lună şi jumătate în localitate rata de infectare era de 4,67, potrivit news.ro.

”Se constată, la data de 25.05.2021, că la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale Augustin, Bran, Budila, Ticuşu şi Ucea, incidenţa cumulată a cazurilor de infectare cu virusul SARS-COV-2 este de 0,00/1000 de locuitori”, se arată într-o hotărâre adoptată marţi de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Braşov.

Începând cu data de 26 mai, de la ora 0:00, în respectivele localităţi se vor aplica, pentru o perioadă de 14 zile, măsurile prevăzute în Hotărârea de Guvern privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 13 mai 2021corespunzătoare limitelor de incidenţă mai mică sau egală cu 1,5/1000 de locuitori, au mai decis autorităţile din Braşov.

În 13 aprilie, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Braşov a adoptat o hotărâre prin care constata că în localitatea Bran incidenţa cumulată a cazurilor de infectare cu virusul SARS-COV-2 ajunsese la valoarea de 4,67/1000 de locuitori şi, prin urmare, decidea aplicarea de restricţii privind orarul agenţilor economici şi circulaţia persoanelor, restricţii aplicabile în zilele de week-end.

Publicitate

În urmă cu o săptămână, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Braşov a adoptat o hotărâre privind zonele în care este obligatorie purtarea măştii de protecţie în judeţ, după ridicarea unor restricţii la nivel naţional.

Printre zonele unde masca rămâne obligatorie este Piaţa I.G. Stoian/aleea de acces la Castelul Bran şi, doar miercurea, în piaţa Târgului Bran.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes