Connect with us
Publicitate

Administrație

Răsturnare de situație: Victorie pentru DSU. Justiția a decis că obligativitatea purtării măștii în exterior este legală

Publicat

pe

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis, marți, că obligativitatea purtării măștii în exterior pe teritoriul României, măsură decisă de Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU), este legală.

Publicitate

Astfel, Curtea Supremă a admis recursul DSU față de o decizie a Curții de Apel.

Dosarul a fost deschis de o avocată din Constanța, Minodora Ion, împotriva Departamentului de Situații de Urgență. În 23 decembrie 2020, Curtea de Apel București a decis că obligativitatea purtării măștii în spații deschise nu este legală, iar DSU a făcut recurs.

”Admite recursul declarat de pârâtul Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă împotriva sentinţei nr. 1454 din data de 23 decembrie 2020 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a IX-a contencios administrativ şi fiscal. Casează în parte sentinţa recurată cu privire la cererea completatoare formulată de reclamanta Ion Minodora şi, rejudecând: Admite excepţia lipsei de interes a cererii completatoare, invocată din oficiu. Respinge acţiunea în anulare a prevederilor art. 4 pct. 15 din Ordinul Şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă nr. 4660427/17.12.2020, ca fiind lipsită de interes. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei. Definitivă.” – se arată în minuta de ședință.

Publicitate

Decizia a fost luată de un complet format din cinci judecători ai Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Completul este format din magistrații Iuliana Măiereanu, Florentina Dinu, Maria Hrudei, Denisa Angelica Stănișor și Gabriel Viziru. Ca o mențiune, judecătorul Denisa Angelica Stănișor este președintele Secției de contencios administrativ și fiscal a Curții Supreme.

Iată declarația avocatului constănțean Minodora Ion, după aflarea deciziei:

”O veste tristă! ÎCCJ a admis recursul formulat de DSU, considerând că nu aveam interes să formulez acțiunea. Curios că CAB a considerat că aveam interes. Voi merge la CEDO! Vă mulțumesc pentru susținere!”

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes