Connect with us
Publicitate

Social

Răsturnare de situație: falsul preot prins când mergea cu Boboteaza susţine că este o victimă a mafiei diplomelor false

Publicat

pe

Noi informaţii ies la iveală în cazul preotului fals care este acuzat de faptul că mergea cu Boboteaza la credincioși fără a avea acest drept. Tânărul în vârstă de 18 ani este acuzat de mai multe fapte de înşelăciune şi se apără spunând că este o victimă a mafiei diplomelor false.

Publicitate

Băiatul le-a prezentat oamenilor legii o diplomă emisă de Patriarhia Ortodoxă a Naţiunilor dar şi o legitimaţie de preot. Acesta le-a spus anchetatorilor că el este victima, nicidecum nelegiuitorul.

Un preot fals a prezentat mai multe diplome și legitimaţii poliţiştilor

Conform ultimelor date publicate de jurnaliştii de la adevărul.ro, preotul fals le-a prezentat poliţiştilor o legitimaţie dar şi o diplomă prin care se atestă faptul că este preot și că poate profesa meseria. Acesta le-a spus poliţiştilor faptul că este o victimă a mafiei diplomelor false. Conform actelor publicate de jurnalişti, Ionuț Chiriță ar fi avut dreptul de a predica de pe data de 20 iulie 2019.

Documentul este semnat de Arhiepiscopul și Mitropolitul Ioan din cadrul Mitropoliei Moldova. Acesta considera că el chiar avea drept de practică şi nu şi-a pus niciodată un semn de întrebare în legătura cu capacitatea şi legalitatea exercitării acestui drept. Conform aceloraşi declaraţii, persoana care i-a dat diploma falsă l-a îndemnat să plece şi să strângă bani pentru construcţia unui lăcaș de cult în care să devină preot paroh.

Publicitate

„Cu Boboteaza am fost la câteva persoane care m-au solicitat, iar contul pentru donaţii este al meu. Am primit decizie din partea celui care m-a reprezentat cu actele false pentru a-mi face biserică”, a declarat Ionuţ Chiriţă, care susţine că este o victimă în această poveste.

[Best_Wordpress_Gallery id=”90″ gal_title=”Ionut Chirita”]

Poliţiştii s-au autosesizat pe 4 ianuarie referitor la apariţia unui preot fals

Întregul scandal a pornit când, pe data de 4 ianuarie 2021, poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 3 Poliţie Galaţi s-au autosesizat cu privire la faptul că un tânăr în vârstă de 18 ani ar fi un fals preot și se ducea cu Boboteaza pe strada Drumul de Centură din Galați. Băiatul era însoţit de un minor în vârstă de 17 ani dar şi de un alt tânăr în vârstă de 18 ani:

„În urma unei sesizări telefonice, acesta a fost depistat, pe strada Drumul de Centură din Galaţi, îmbrăcat în haine preoţeşti şi însoţit de alţi doi tineri, de 17 şi 18 ani, după primele verificări rezultând că acesta ar fi pretins că este preot şi ar fi mers cu Boboteaza la blocurile din zona respectivă”, a declarat comisarul şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Tânărul nu le-a putut prezenta poliţiştilor o legitimaţie de preot al Bisericii Ortodoxe Române, în schimb, le-a spus că ar fi preot într-o altă organizaţie religioasă ortodoxă, cu sediul în Braşov, respectiv Patriarhia Ortodoxă a Naţiunilor.

Avocatul preotului fals susţine afirmaţiile tânărului

Într-o scurtă declarație făcută presei, avocatul preotului fals susţine afirmaţiile tânărului spunând că din documentele pe care acesta le deţine reiese faptul că are dreptul de a profesa. Avocatul mai consideră că cei care trebuiesc trași la răspundere sunt tocmai cei care i-au eliberat diploma;

„Este în mod clar o victimă. I s-a eliberat o diplomă, are legitimaţie din care reiese că este preot în această Patriarhie Ortodoxă a Naţiunilor. Cei care trebuie traşi la răspundere sunt cei care au eliberat aceste acte şi nu persoanele de bună credinţă care au crezut că toată această activitate s-a desfăşurat în mod legal”, ne-a declarat Biatrice Martiş, avocata lui Ionuţ Chiriţă.

Extinzând cercetările, oamenii legii au stabilit şi că, în luna decembrie 2020, prin intermediul unui cont deschis pe un site de socializare, declinându-şi aceeaşi calitate de preot, tânărul a cerut diverse sume de bani în scopul construirii unui lăcaş de cult.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Alexandru

    15 ianuarie, 2021 at 10:34 am

    Ce oameni RAI, sa-i dea evlaviosului preot o diploma falsa!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes