Connect with us

Social

Răsturnare de situație: falsul preot prins când mergea cu Boboteaza susţine că este o victimă a mafiei diplomelor false

Știri Brașov

Publicat

pe

Noi informaţii ies la iveală în cazul preotului fals care este acuzat de faptul că mergea cu Boboteaza la credincioși fără a avea acest drept. Tânărul în vârstă de 18 ani este acuzat de mai multe fapte de înşelăciune şi se apără spunând că este o victimă a mafiei diplomelor false.

Publicitate

Băiatul le-a prezentat oamenilor legii o diplomă emisă de Patriarhia Ortodoxă a Naţiunilor dar şi o legitimaţie de preot. Acesta le-a spus anchetatorilor că el este victima, nicidecum nelegiuitorul.

Un preot fals a prezentat mai multe diplome și legitimaţii poliţiştilor

Conform ultimelor date publicate de jurnaliştii de la adevărul.ro, preotul fals le-a prezentat poliţiştilor o legitimaţie dar şi o diplomă prin care se atestă faptul că este preot și că poate profesa meseria. Acesta le-a spus poliţiştilor faptul că este o victimă a mafiei diplomelor false. Conform actelor publicate de jurnalişti, Ionuț Chiriță ar fi avut dreptul de a predica de pe data de 20 iulie 2019.

Publicitate

Documentul este semnat de Arhiepiscopul și Mitropolitul Ioan din cadrul Mitropoliei Moldova. Acesta considera că el chiar avea drept de practică şi nu şi-a pus niciodată un semn de întrebare în legătura cu capacitatea şi legalitatea exercitării acestui drept. Conform aceloraşi declaraţii, persoana care i-a dat diploma falsă l-a îndemnat să plece şi să strângă bani pentru construcţia unui lăcaș de cult în care să devină preot paroh.

„Cu Boboteaza am fost la câteva persoane care m-au solicitat, iar contul pentru donaţii este al meu. Am primit decizie din partea celui care m-a reprezentat cu actele false pentru a-mi face biserică”, a declarat Ionuţ Chiriţă, care susţine că este o victimă în această poveste.

[Best_Wordpress_Gallery id=”90″ gal_title=”Ionut Chirita”]

Poliţiştii s-au autosesizat pe 4 ianuarie referitor la apariţia unui preot fals

Întregul scandal a pornit când, pe data de 4 ianuarie 2021, poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 3 Poliţie Galaţi s-au autosesizat cu privire la faptul că un tânăr în vârstă de 18 ani ar fi un fals preot și se ducea cu Boboteaza pe strada Drumul de Centură din Galați. Băiatul era însoţit de un minor în vârstă de 17 ani dar şi de un alt tânăr în vârstă de 18 ani:

Publicitate

„În urma unei sesizări telefonice, acesta a fost depistat, pe strada Drumul de Centură din Galaţi, îmbrăcat în haine preoţeşti şi însoţit de alţi doi tineri, de 17 şi 18 ani, după primele verificări rezultând că acesta ar fi pretins că este preot şi ar fi mers cu Boboteaza la blocurile din zona respectivă”, a declarat comisarul şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Tânărul nu le-a putut prezenta poliţiştilor o legitimaţie de preot al Bisericii Ortodoxe Române, în schimb, le-a spus că ar fi preot într-o altă organizaţie religioasă ortodoxă, cu sediul în Braşov, respectiv Patriarhia Ortodoxă a Naţiunilor.

Avocatul preotului fals susţine afirmaţiile tânărului

Într-o scurtă declarație făcută presei, avocatul preotului fals susţine afirmaţiile tânărului spunând că din documentele pe care acesta le deţine reiese faptul că are dreptul de a profesa. Avocatul mai consideră că cei care trebuiesc trași la răspundere sunt tocmai cei care i-au eliberat diploma;

„Este în mod clar o victimă. I s-a eliberat o diplomă, are legitimaţie din care reiese că este preot în această Patriarhie Ortodoxă a Naţiunilor. Cei care trebuie traşi la răspundere sunt cei care au eliberat aceste acte şi nu persoanele de bună credinţă care au crezut că toată această activitate s-a desfăşurat în mod legal”, ne-a declarat Biatrice Martiş, avocata lui Ionuţ Chiriţă.

Extinzând cercetările, oamenii legii au stabilit şi că, în luna decembrie 2020, prin intermediul unui cont deschis pe un site de socializare, declinându-şi aceeaşi calitate de preot, tânărul a cerut diverse sume de bani în scopul construirii unui lăcaş de cult.

Publicitate
Publicitate
1 Comentariu
 • Avatar Alexandru spune:

  Ce oameni RAI, sa-i dea evlaviosului preot o diploma falsa!!!

 • Social

  FOTO / O maşină s-a izbit de un copac, în Răcădău. O victimă încarcerată

  Redactia Brasov

  Publicat

  pe

  Ionut A.

  Publicitate

  Un accident rutier a avut loc în urmă cu puţin timp în Răcădău. Un autoturism a intrat într-un copac. În urma impactului a rezultat o victimă conştientă încarcerată.

  Accidentul a avut loc pe strada Valea Cetăţii.

  Publicitate

  S-au deplasat la faţa locului o autospecială pentru descarcerare, un echipaj SMURD şi o autospecială cu apă şi spumă.

  Citește mai mult

  Social

  Aproape 49 de mii de persoane s-au vaccinat anti-COVID, la Braşov, de la începutul campaniei şi până acum

  Avatar

  Publicat

  pe

  Publicitate

  Aproape 49 de mii de persoane s-au vaccinat anti-COVID, conform Radio România. Peste 17.600 dintre aceștia au primit şi doza de rapel, anunță sursa citată.

  Au fost raportate 90 de cazuri de efecte adverse, însă niciunul sever, susţin autorităţile sanitare.

  Publicitate

  Potrivit datelor centralizate de Direcţia de Sănătate Publică, până astăzi au fost distribuite centrelor de vaccinare din județ aproape 44 de mii de doze de vaccin Pfizer, cărora li se adaugă peste 3.300 de la Moderna şi alte peste 7.000 cu ser AstraZeneca.

  Citește mai mult

  Social

  Au început să curgă amenzile pentru brașovenii care își aruncă molozul lângă platformele de gunoi

  Redactia Brasov

  Publicat

  pe

  Publicitate

  O problemă mare a Brașovului este depozitarea gunoiului. Brașovenii aruncă de multe ori deșeurile rezultate în urma construcțiilor casnice în sau în afara ghenelor de gunoi. Pe lângă faptul că este un mare disconfort pentru locuitorii orașului, gunoaiele aruncate lângă tomberoane încurcă activitatea oamenilor de la salubritate.

  În acest context, Sebastian Rusu, viceprimarul Brașovului, anunță controale și sancțiuni pentru cei care nu respectă regulamentul platformelor de gunoi.

  Publicitate

  Reamintim că firmele de salubritate colectează deșeurile rezultate în urma construcțiilor direct de la domiciliu, contract cost.

  „Start la controale și sancțiuni. Pe raza municipiului Brașov a început operațiunea de verificare a locurilor unde se depozitează, în mod frecvent, deșeuri din construcții și tot felul de amenajări casnice. La acțiune participă echipe mixte, formate din inspectori din cadrul Primăriei Brașov, reprezentanți ai Poliției Locale și angajați ai firmelor de salubrizare. Au fost identificate o serie de persoane în culpă, care au fost sancționate. Aceste verificări pe teren vor continua și în perioada următoare, însă vor deveni constante pe toată perioada anului.” a scris viceprimarul Sebastian Rusu.

  Publicitate

  Citește mai mult
  Publicitate

  De Interes

  >