Connect with us
Publicitate

Administrație

Răspunsul halucinant al IŞJ Braşov la întrebarea „De ce nu purtaţi mască?”! „Ne asumăm riscul!”

Redactia Brasov

Publicat

pe

Inspectoratul Școlar Județean Brașov a publicat pe pagina sa de Facebook o postare în care anunță că peste 8000 de tablete au fost recepționate, pentru a fi distribuite elevilor care au nevoie de ele pentru școala online.

Publicitate

Chiar dacă postarea a fost făcută pentru a se lăuda că de acum copiii şi profesorii au dispozitive pentru a face şcoala on line, internauţii au observat şi lucruri care nu fac cinste profesorilor şi inspectorilor şcolari. În imagini, mai mulți dintre reprezentanții IŞJ Brașov apar fără măști de protecție, în condițiile în care, în orașul Brașov, masca este obligatorie în toate spațiile publice, închise sau deschise, de pe 21 octombrie, după ce indicele infectărilor a depășit 3 la mie.

Printre cei care apar în fotografii se află și inspectorul școlar general adjunct Ion Negrilă și purtătorul de cuvânt Valentin Bucur.

Publicitate

Unul dintre ultilizatorii Facebook a observat acest detaliu și a întrebat de ce persoanele din imagine de ce nu poartă mască.

”Sunt uimit că este singura observație pe care o puteți face. După ce am descărcat jumătate de camion de pachete, masca ne-a pus la pământ. Am renunțat la aceasta până am finalizat descărcarea. Fiind doar câțiva colegi din inspectorat, ne asumăm riscul”, a fost răspunsul oficial al Inspectoratului. Asta chiar dacă într-o poză se vede clar cum primul transpalet este descarcat din camion, fără mască, atunci când nu ar fi trebuit să fie obosiţi oameni, iar la pozele de final, o parte dintre aceştia zâmbesc, semn că nu a fost chiar aşa de grea misiunea lor.

Publicitate

Postarea inițială:

”Sâmbătă, 31 octombrie am recepționat și cel de-al doilea transport de tablete pentru elevi, însemnând încă 3.116 bucăți în cadrul Proiectului MEC – Școala de acasă.

Cu acest al doilea transport, județul nostru a primit, din achiziția realizată de către Ministerul Educației și Cercetării, 8.238 de tablete, care vor fi distribuite până miercuri, 4 noiembrie, unităților școlare din județul Brașov cu elevi care nu au putut participa la cursuri on-line din lipsa unui dispozitiv.Achizițiile și distribuția de echipamente vor continua până ce toți elevii și profesorii noștri vor avea mijloacele necesare susținerii educației în mediul on-line.”

Publicitate
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu
 • Avatar Lio Zosmer spune:

  daca acea Andreea Vezeteu ar sti si limba romana, mai ca as lua in seama articolul, am inteles, a fost publicat sa o faceti de ras…ei, da s-a facut de ras.

 • Administrație

  Preşedintele blocului poate intra în orice apartament fără acordul proprietarilor. Care sunt riscurile dacă nu i se permite accesul

  Redactia

  Publicat

  pe

  Publicitate

  Reprezentantul asociaţiei de proprietari sau preşedintele de bloc are dreptul să intre în orice apartament din clădire, fără acordul proprietarului, pe baza unui preaviz motivat, în anumite situaţii, transmite AvocatNet.ro. Potrivit Legii nr. 196/2018, adică actuala lege a asociaţiilor de proprietari, proprietarul are obligaţia de a permite accesul unui membru al asociaţiei în apartamentul său, pentru realizarea lucrărilor de construcţii sau reparaţii ori în situaţii de urgenţă. Astfel, accesul în locuinţă se face pe baza unui preaviz motivat scris, din partea asociaţiei de proprietari, de cinci zile (pentru construcţii/reparaţii) sau de 24 de ore (pentru situaţii de urgenţă).

  Conform sursei citate, proprietarii care restricţionează accesul membrilor asociaţiei în propria locuinţă riscă amenzi de până la 3.000 de lei.

  Publicitate

  „Preşedintele de bloc nu este singurul care are dreptul să intre în apartament în urma unei notificări. Alături de acesta, administratorul sau persoana calificată să realizeze lucrările pot pătrunde şi ei în apartament fără acordul proprietarului, într-una dintre situaţiile expuse mai sus.”, transmite sursa citată.

  De asemenea, este important de reţinut că refuzul proprietarului de a permite accesul în apartamentul său persoanelor menţionate mai sus poate aduce prejudicii celorlalţi locatari, pagube pentru care va răspunde civil şi penal. Conform Legii nr. 196/2018, cei care nu le permit persoanelor abilitate să intre în locuinţă pentru lucrări de construcţii şi reparaţii sau în situaţii de urgenţă pot fi amendaţi cu sume între 500 şi 3.000 de lei. Amenda se aplică de către Poliţia Locală, primari sau împuterniciţii lor.

  Publicitate

  De cealaltă parte, însă, proprietarii care permit accesul în locuinţele proprii şi, în urma lucrărilor efectuate, se aleg cu pagube vor fi despăgubiţi de către asociaţia de proprietari, din fondul de reparaţii. Totodată, în cazul în care lucrările de intervenţie au fost făcute de o persoană fizică sau de o firmă şi proprietarul a fost păgubit, daunele vor fi acoperite de persoana sau firma respectivă.

  Sursa: adevarul.ro

  Publicitate
  Citește mai mult

  Administrație

  VIDEO / Un drum din Sânpetru arată ca după război, iar pe timp de ploaie nu se poate circula. Locuitorii spun că autorităţile nu răspund la sesizări

  Redactia Brasov

  Publicat

  pe

  Publicitate

  În 2021, un drum comuna cu cea mai puternică dezvoltare din Braşov arată ca după război. Locuitorii din cartierul Ecovilla din Sânpetru se plâng că deşi au făcut nenumărate sesizări la primărie pentru a reabilita druumul ce duce spre casele lor, nu au primit încă niciun răspuns.

  „Drumul deserveşte peste 3.000 de locuitori. Starea lui a ajuns să fie impracticabilă pe timp de ploaie, iar când nu plouă, deplasarea pe cei 450 de metri de face în aproximativ 15 minute. Asta deoarece drumul este plin de gropi şi cratere. Drumul cu pricina este: Giratoriu este de la DJ 103 – Strada Sfântul Aurel – Sfântul Andrei – Sfinţii Constantin şi Elena.”, spune Dragoş, unul dintre locuitorii cartierului.

  Publicitate

  Autoritătille locale nu ne răspund la petiţii şi sesizări, doar când ne întâlnim cu dumnealor, răspunsul este unul clasic. În maximum două săptămâni.”, mai spune Dragoş.

  Oamenii spun că au făcut mai multe sesizări către Primăria Sânpetru, însă acestea sunt încă în lucru. Una singură este dată ca rezolvată parţial, însă locuitorii spun că nu este aşa, şi că drumul este la fel ca înainte.

  video

  Publicitate
  Citește mai mult

  Administrație

  A început şcoala cu prezenţa fizică. Elevii care merg la şcoală cu autobuzele RATBV trebuie să prelungească lunar valabilitatea cardurilor de călătorie pentru a circula gratuit

  Redactia Brasov

  Publicat

  pe

  Publicitate

  Având în vedere că a început din nou școala, iar prezența fizică la ore a unor categorii de elevi este posibilă, le readucem aminte elevilor și părinților că pentru a beneficia de călătorii gratuite pe mijloacele de transport în comun din municipiul Brașov, aceștia trebuie să prelungească, lunar, valabilitatea abonamentelor de călătorie pentru elevi.

  Elevii care au card RATBV pot prelungi online, pe site-ul www.ratbv.ro, la adresa https://elevi.ratbv.ro/ , valabilitatea abonamentului lunar „toate liniile gratuit“.

  Publicitate

  Cererea de prelungire se poate descărca de la adresa https://www.ratbv.ro/uploads/documents/Declaratie_prelungire_abonament_elev.pdf și, după completare și semnare, se trimite tot on-line, după autentificarea în cont, cu seria cardului-abonament și CNP-ul elevului.

  Reîncărcarea este posibilă doar dacă există deja un card fizic RATBV emis și utilizat măcar o dată pe numele elevului respectiv, în anul școlar 2020-2021.

  Publicitate

  Elevii care doresc emiterea unui card de transport nou sau care nu și-au mai încărcat, în anul școlar curent (2020-2021), abonamentul lunar gratuit trebuie să se prezinte la orice punct de vânzare al RATBV SA cu următoarele documente:

  n cazul elevilor care au carte de identitate: carnet de note vizat pentru anul școlar 2020/2021, cu toate datele completate la zi; carte de identitate; cerere tip completată (formularul se găsește la toate punctele de vânzare);

  n cazul elevilor care nu au carte de identitate: părintele/tutorele sau reprezentantul legal al elevului se prezintă la punctul de vânzare având asupra sa carnetul de note al elevului, vizat pentru anul școlar 2020/2021, cu toate datele completate la zi; cererea tip completată (se găsește la toate punctele de vânzare); cartea de identitate a persoanei care solicită abonamentul pentru elevul în cauză (părinte, tutore, reprezentant legal).

  Publicitate

  După prima încărcare la un punct de vânzare, prelungirea valabilității abonamentului lunar toate liniile se poate face online, pe site-ul elevi.ratbv.ro, atașând documentele și cererile solicitate, fără a mai fi nevoie să meargă la un centru de vânzare. Modelele de cerere solicitate se pot descărca de pe site.

  La adresa https://elevi.ratbv.ro/ sunt prezentați pașii ce trebuie parcurși pentru încărcarea gratuită a cardurilor cu abonamentul lunar toate liniile pentru elevi și sunt enumerate documentele ce trebuie scanate/fotografiate și încărcate, de la caz la caz.

  Reamintim că RATBV SA eliberează gratuit abonamente lunare elevilor din învățământul preuniversitar acreditat/autorizat, pe traseele de transport local utilizate de elevi de la domiciliu la unitatea de învățământ la care sunt înscriși, pe tot parcursul anului calendaristic. Aceasta însemnă că toți elevii din învățământul preuniversitar acreditat/autorizat beneficiază de abonament gratuit pe toate liniile din municipiul Brașov, iar cei care utilizează și linii de transport metropolitan ale RATBV primesc și un abonament gratuit pentru linia metropolitană utilizată. Prelungirea valabilității acestui abonament nu se poate face însă decât în punctele de vânzare bilete și abonamente.

  Pentru orice probleme legate de activarea/prelungirea cardului puteți solicita ajutor pe adresa comunicare@ratbv.ro.

  Publicitate
  Citește mai mult
  Publicitate
  Publicitate

  De Interes

  >