Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Râșnovenii au șansa de a pune orașul în vârful topului destinațiilor turistice din România

Publicat

pe

Vești bune pentru râșnoveni. Aceștia au șansa de a pune orașul Râșnov în topul destinațiilor turistice din România, votând Dino Parc ca marele câștigător al premiului telespectatorilor în competiția Destinația Anului 2023. Dino Parc Râșnov a câștigat deja Destinația Anului la categoria Parcuri de Distracție și Aventură intrând în finală alături de alte nouă destinații turistice. Marele câștigător va fi aflat pe 19 august, pe prima TV.

Publicitate

Cei care doresc să susțină Dino Parc Râșnov și să se mândrească că destinația anului este chiar în județul în care locuiesc, o pot face cu un vot pe destinatiaanului.ro/votul-telespectatorului-2023/.

De ce Dino Parc?

Dino Parc, cel mai mare parc cu dinozauri din România, dar și din S-E Europei, are toate premisele să devină destinația anului în România. Cu peste 120 de exemplare realizate în mărime naturală, parcul tematic de la Râșnov este cunoscut drept o bornă turistică și educativă, reușind să atragă anual aproximativ 500.000 de turiști în zona Râșnov și contribuind la promovarea turistică a orașului Râșnov, dar și județului Brașov. Râșnovenii se pot mândri cu un adevărat muzeu în aer liber, toate exponatele și expozițiile din parc fiind atestate științific.

Publicitate

Iar vara asta, toți cei care trec pragul parcului se vor putea bucura de trasee de aventură, cinema în aer liber, dar și 9D, laser labirint, ateliere de creație, locuri de joacă pentru copii, chiar, de un vulcan care erupe și multe alte activități care se pot găsi pe www.dinoparc.ro.

Nu doar o destinație turistică, ci și o locomotivă pentru economia regiunii

Dino Parc Râșnov s-a transformat într-o adevărată locomotivă pentru economia orașului și a întregii regiuni, reușind să atragă după sine afaceri în lanț. Proiectul este important nu doar pentru sumele semnificative pe care le adună la bugetul de stat, ci și pentru impactul pe care îl are asupra turismului brașovean, dar și asupra unor afaceri din regiune.

Impactul Dino Parc asupra zonei Râșnovului, dar și a Brașovului, este unul semnificativ. În primul an după deschiderea parcului, s-a dublat numărul de vizitatori ai Cetății Râșnov, numărul locurilor de cazare din Râșnov s-a triplat, iar în județul Brașov a crescut cu 24%. În plus, tendința de creștere s-a menținut de la an la an, iar Dino Parc Râșnov a împărțit bucuria succesului său cu locuitorii Râșnovului prin oferirea de gratuități, sponsorizări, implicări în acțiuni locale sportive, dar și sociale.

Micile afaceri din Râșnov depind în mare proporție de turiștii atrași de Dino Parc, iar statisticile spun că Râșnovul a devenit principala atracție pentru familii, în timp ce Brașovul a depășit Constanța la numărul anual de turiști.

Publicitate

Dino Parc Râșnov este cel mai mare parc cu dinozauri din Sud-Estul Europei și un muzeu în aer liber. Are o suprafață de 4 hectare, pe care se întinde un traseu cu peste 120 de dinozauri în mărime naturală. Printre alte activități regăsite în parc se numără un traseu de aventură în copaci, o tiroliană, două locuri de joacă pentru copii, o cameră labirint cu lasere, un atelier de pictură pentru copii, un cinematograf în aer liber, precum și diferite expoziții științifice naționale și internaționale. Informații suplimentare puteți găsi și pe paginile oficiale: www.dinoparc.ro și facebook.com/dinoparcrasnov

Destinația Anului este o competiție prezentată de PrimaTV, organizată în parteneriat cu Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, Alianța Pentru Turism, Institutul Orașelor Vizionare (IOV), Asociația Cred în România, Federația Industriei Hoteliere din România (FIHR), Federația Asociatiilor de Promovare Turistică din România (FAPT), RoBoost, Urlaub in Rumänien, Academia de Studii Economice București, Asociația Gastro Local și Asociația de Ecoturism din România (AER).

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes