Connect with us
Publicitate

Prima pagină

Rafting pe râul Buzau, distracţie la nici 100 de kilometri de Braşov

Publicat

pe

După mai bine de 3 luni de stat în casă foarte mulți oameni vor să facă măcar o escapadă afară din casă. De câteva zile avem voie să facem și sport, iar cei mai curajoși deja s-au apucat de treabă. Au ales o tură de rafting pe Buzău, unul dintre cele mai spectaculoase râuri de la noi din țară, atunci când vine vorba despre acest sport. Asta, după barajul Siriu, la nici 100 de kilometri de Braşov.

Publicitate

Aventura are loc la Buzău, în avalul barajului Siriu, pe râul Buzău. Totul începe cu un instructaj riguros și o plimbare reconfortantă cu trenul până la locul de unde începe aventura. Primele emoții se trăiesc înainte de urcarea în barcă, pe un pod vechi și ponosit. Apoi distracția e garantată.

După 3 luni în care au văzut doar pereții caselor sau apartamentelor, mulți oameni vor să trăiască din nou viața dinainte de pandemie, și o fac chiar mai intens. O tură cu barca în vârful valurilor Buzăului e poate cea mai bună metodă de a ieși din monotonia trăită în perioada de izolare.

„A fost spectaculos, chiar nu mă aşteptam. Dar, datorită instructorului, m-am relaxat complet. Am şi căzut, sunt prima care a căzut”, spune o turistă.

Publicitate

„Adrenalina pe care o primeşti când e apa învolburată. Nu mai ştii ce să faci, dar tu vrei să fii acolo, pe val, să fii primul”, dezvăluie un alt turist.

Râul Buzău are unele dintre cele mai grele obstacole din țară, pietrele și valurile sunt la tot pasul și îţi pun serios la încercare abilitățile de sportiv. Pe unii chiar îi bate și cad din barcă. Cu toate acestea, raftingul este un sport care poate fi practicat chiar și de copii, însă toată lumea trebuie să cunoască regulile prin care să fie mereu în siguranță.

„Raftingul e un sport potrivit pentru că lucrăm în echipă, e un sport de echipă. Vă aşteptăm cu drag”, spune Sânziana Ioan, instructor de rafting.

Senzațiile tari pot fi trăite de oricine. Astfel de ture de rafring se fac săptămânal, iar cei care vor să iasă din monotonie pot merge oricând să se lupte cu valurile Mureșului.

„E şi pentru copii, e şi pentru familii. Intrăm pe apă cu copii de 7 ani, cu mici excepţii – acolo unde i scoatem din apă. În primul rând, te rupe de cotidian”, spune Mihai Mareș, instructor de rafting.

Publicitate

O astfel de aventură costă între 180 și 220 de lei, durează aproape 3 ore, iar cei care ajung la Valea Lupului au ocazia că dea la vâsle aproximativ 13 kilometri.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes