Connect with us
Publicitate

Social

Rafila: „Trendul descrescător al infecţiilor cu Covid-19 nu vine de la sine”

Publicat

pe

Publicitate

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, susține că evoluția numărului de cazuri de infecţii cu Covid-19 ar putea înregistra o creștere, dacă cetățenii nu vor începe să respecte regulile. „Dacă ne apropiem de un nou vârf, putem să considerăm că e bine, pentru că înseamnă că se oprește creșterea. Dacă atingi un vârf, punctul următor e de descreștere. Eu sper să fie așa, dar lucrul ăsta nu se poate întâmpla mai repede de câteva săptămâni și doar dacă reușim să încheiem această abordare diferită în zona publică în ceea ce privește această fecțiune, încât să dăm suficientă coerență mesajelor, pe de o parte, și să dăm încredere oamenilor că dacă reușesc să respecte acele câteva măsuri, lucrurile pot intra în normal. Acest lucru trebuie coordonat cu autoritățile de sănătate publică”, a spus Alexandru Rafila, potrivit digi24.ro.

Cât despre evoluţia numărului de cazuri, „important este trendul. Trebuie să avem o perioadă de 1-2 săptămâni ca să putem spune că pandemia se află într-o anumită fază a evoluției.

Așa cum am ajuns foarte rapid de la 400 la 700 de cazuri în câteva zile, sigur că se poate ajunge și la cifre mai mari. Trendul descrescător să știți că nu vine de la sine, am auzit și teorii – <<oricurm în 2-3 săptămâni începe să scadă transmiterea>>, dar nu există motivație științifică care să reflecte acest lucru”, a punctat Alexandru Rafila.

foto: republica.ro

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes